Serban Nicolae a fost mazilit chiar de PSD de la conducerea comisiei parlamentare privind arhiva SIPA

politica

Grupurile parlamentare ale PSD au solicitat inlocuirea senatorului Serban Nicolae de la conducerea Comisiei de ancheta privind arhiva SIPA. Serban Nicolae a declarat, miercuri, pentru News.ro ca el este cel care a cerut sa fie schimbat de la conducerea acestei comisii.

Grupurile parlamentare PSD din Camera si Senat cer inlocuirea senatorului Serban Nicolae cu senatorul Viorel Salan in Comisia parlamentara de ancheta privind arhiva SIPA, conform documentelor aflate pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri. Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, miercuri, pentru News.ro, ca el este cel care a cerut sa fie inlocuit de la presedintia comisiei de ancheta a arhivei SIPA, anunta News.ro.

Informatiile obtinute de Aktual24.ro sunt ca intre Serban Niculae si Liviu Dragnea au aparut disensiuni, iar liderul PSD ar dori sa-l indeparteze din prim-planu PSD pe controversatul parlamentar.

Comisia de ancheta a arhivei SIPA a fost infiintata la finalul lunii septembrie 2017 de catre Parlament pentru a clarifica aspectele legate de desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (DGPA). Comisia de ancheta a arhivei SIPA este alcatuita din senatorul PSD Marian Pavel, senatorul PSD Adrian Diaconu, senatorul PSD Alexandru Balanescu, deputatul PSD Costel Dunava, deputatul PSD Liviu Plesoianu, deputatul PSD Miah Popa. De asemenea, din partea PNL este deputatul Gabriel Andronache si Cristina Traila, dar si senatorul Daniel Fenechiu. USR este reprezentat de senatorul Mihai Gosiu, iar PMP pe deputatul Robert Turcescu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declara in luna octombrie a anului trecut, in fata comisiei de ancheta privind arhiva SIPA, ca a fost avertizat cand a fost numit in functie ca la minister exista o bomba cu ceas care ticaie si ca ea se numeste arhiva SIPA. Toader a mai spus ca in arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justitiei sunt mai multe tipuri de documente: carti de munca ale functionarilor cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), documente privind viata privata, acte care tin de Arhivele Nationale si inscrisuri clasificate secret de serviciu.

Toader a spus ca si-a facut o imagine despre arhiva ”cat de cat apropiata” de adevarul accesibil lui si a decis sa nu taca la fel ca predecesorii sai, sperand ca pe durata mandatului nu va iesi in spatiul public problematica SIPA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: