Serban Nicolae anunta ca are „poze” si cu Victor Costache. Ministrul este primit astazi in Academia Nationala de Chirurgie din Franta

politica

Premierul Ludovic Orban i-a luat apararea lui Victor Costache, atacat de mai multi parlamentari PSD in timpul dezbaterilor la motiunea de cenzura.

„Va miroase urat un ministru care provine din mediul privat? Nu va e rusine? (…) Dvs. il atacati in absenta, in conditiile in care ministrul Sanatatii din Romania este primit in Academia Franceza de Chirurgie? Ar trebui sa fim mandri, nu sa-l balacarim in cel mai mizerabil mod!”, a spus Orban in Parlament.

Unul dintre cei care l-au atacat pe Costache este senatorul PSD Serban Nicolae.

„Domnul Costache e in Franta, si nu e la Academia franceza, este la o societate care are legatura cu medicina. Cei care au adus la putere acest guvern vor sa-i fie complice. Guvernul Orban va trebui sa plece la Parchet, sa faca autodenunt”, a pretins Nicolae.

Chirurgul Victor Costache, ministrul Sanatatii din Romania, va fi primit ca membru in Academia Nationala de Chirurgie din Franta, cea mai veche institutie franceza de acest gen, anunta Tribuna. Costache sustine miercuri un curs in fata membrilor Academiei, cu tema „Chirurgia cardiaca si vasculara in era procedurilor minim invazive”.

Academia Nationala de Chirurgie din Franta este continuatoarea Academiei Regale de Chirurgie, fondata in 1731, de catre Georges Mareschal, primul chirurg al lui Louis XV, si de catre Francois La Peyronie, succesorul lui Mareschal.

Costache este primul roman cu specializarea chirurgie cardiovasculara si toracica primit in aceasta institutie de prestigiu, iar decizia de acceptare a sa a fost luata in urma cu un an.

„Pentru mine aceasta numire – membru al Academiei de Nationale de Chirurgie din Franta – este incununarea unei munci de o viata, inceputa inca din timpul rezidentiatului si care a insemnat mii de pacienti operati, mii de ore de munca, mii de oameni salvati”, a declarat ministrul Victor Costache pentru Tribuna.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: