Serban Nicolae anunta un boicot PSD-ist de lunga durata in Parlament: „Iohannis ori il propune pe cel nominalizat de noi ori nu vom face cvorum cat timp va fi nevoie”

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat, joi, ca partidul sau ia in calcul sa nu mai asigure cvorumul in Parlament pentru a clova astfel procedurile de declansare a alegerilor anticipate.

”Anticipatele sunt o solutie la o criza politica. Sa spui ca vrei sa dizolvi Parlamentul doar din aroganta si dintr-un calcul electoral, pentru ca esti pe val si ai putea obtine un scor mai bun arata ca nu are legatura cu responsabilitatea fata de romani. Ori il propune pe cel pe care l-am nominalizat noi, sustinut de o majoritate consistenta, ori, daca nu, nu se va ajunge la anticipate pentru ca vom refuza sa ne pronuntam pe propunerea ca premier a lui Ludovic Orban. Nu vom face cvorum, pentru cat timp va fi nevoie”, a declarat Serban Nicolae la Antena 3.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca i-a prezentat presedintelui decizia liberalilor de a sustine intrunirea conditiilor pentru declansarea alegerilor anticipate.

„Propunerea de premier este in conformitate cu hotararea Consiliului National, in persoana presedintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban. De asemenea, i-am prezentat presedintelui decizia Partidului National Liberal de a sustine intrunirea conditiilor pentru declansarea alegerilor anticipate”, a declarat Orban.

In opinia sa, alegerile anticipate sunt necesare pentru a asigura o reprezentare corecta in Parlament a optiunilor actuale ale electoratului.

„Romania are nevoie de o buna guvernare, Romania are nevoie de un parlament cu adevarat reprezentativ, format din oameni onesti, competenti, dedicati servirii interesului public, care sa reprezinte cu adevarat interesele, obiectivele si aspiratiile cetatenilor romani. Romania are nevoie de un parlament care sa fie oglinda fidela a optiunilor actuale ale cetatenilor romani si care sa poata stabili o majoritate stabila, care sa sustina un guvern care sa puna in practica masurile de reforma, de modernizare, de dezvoltare a Romaniei intr-un ritm cat mai rapid”, a precizat liderul PNL.

El a adaugat ca i-a prezentat presedintelui Iohannis si o alta decizie luata in Consiliul National al PNL, aceea ca parlamentarii partidului sa participe la procedurile de investire a doua guverne, dar sa nu voteze investirea, pentru a permite dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate.

„Incepand de saptamana viitoare vom avea un dialog cu toti partenerii care au fost alaturi de noi si care sunt in continuare alaturi de noi, pentru a stabili o strategie comuna de declansare a alegerilor anticipate”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul demis s-a declarat „foarte multumit” de echipa guvernamentala si a afirmat ca, din punctul sau de vedere, poate continua „in aceeasi formula” daca va fi desemnat sa formeze noul guvern.

„Luni vom avea o reuniune a Biroului executiv in care vom lua decizia legata de componenta guvernului, de programul de guvernare, dar dupa ce vom astepta decizia presedintelui Romaniei”, a precizat liderul liberal.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, presedintii partidelor si formatiunilor parlamentare pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru, dupa ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura.

Mai mult despre: ,


Comentarii: