Serban Nicolae, atac la adresa Olandei, Belgiei si Suediei pentru ca sustin DNA. PSD ramane „Ciuma rosie”

politica

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Serban Nicolae, a lansat marti un nou atac la adresa amasadelor occidentale in Romania pentru ca siau permis sa sustina public lupta anticoruptie. 

Catalin Predoiu a fost intrebat, la audierile in fata comisiilor parlamentare, cate intalniri a avut cu ambasadorul SUA. „Aproape trebuie sa ne cerem scuze ca avem bune relatii cu ambasada SUA si cu alte ambasade ale statelor europene. Nu ni se cere nimic, ni se ofera suport. Care este problema ca expertii romani vor fi mai buni? Ce ambasade ar trebui sa vizitam?”, a raspuns Predoiu.

„Daca veneati si la Parlament cu aceasta frecventa, multe lucruri erau rezolvate”, a replicat Serban Nicolae.

Senatorul PSD a spus ca este curios sa afle de la ambasadorii Olandei, Belgiei si Suediei cum au rezolvat ei marile dosare de coruptie si cum au protejat firmele sa nu ajunga in instanta.

„La noi dosarele de coruptie sunt pentru o sticla de vin si un cocos, la ei sunt cu miliarde de euro. Poate facem un schimb de bune practici”, a adaugat Serban Nicolae.

Nicolae a continuat apoi cu atacuri la adresa DNA:  „Nici piscoturile nu erau digerabile la bilanturile DNA”.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intrebat, la audierile de marti, ce ambasade ar trebui sa viziteze guvernantii ca sa fie multumita si opozitia.

„Intalnirile nu au fost deloc individuale, au fost in prezenta unei delegatii si de o parte si de alta, au avut loc doua la Ministerul Justitiei, una la Ambasada, la Ministerul Justitiei de fiecare data am discutat despre pregatirea profesionala a magistratilor, pe scurt ni s-a oferit sprijin pentru orice tip de pregatire profesionala a procurorilor in materie de combatere a coruptiei si traficului de persoane. Iar la Ambasada SUA nu a fost practic o intalnire, am lansat impreuna un astfel de program pilot de pregatire a unor experti in citirea si decodarea declaratiilor martorilor, corelarea lor, cu experti americani”, a explicat Predoiu.

Predoiu a primit aviz negativ dupa audieri, fiind inregistrate 26 de voturi „pentru”, 37 „impotriva” si 10 abtineri.

Mai mult despre: ,

Comentarii: