Serban Nicolae confirma informatiile sumbre. Guvernul PSD va modifica legislatia penala prin ordonanta de urgenta. Ce se dezincrimineaza

politica

Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice din Senat si lider al senatorilor PSD, anunta ca guvernul va da o ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. 

„Decizia este a Guvernului si n-as vrea sa anticipez, dar inteleg ca punctul meu de vedere este impartasit si de ministrul Justitiei, dar asta nu inseamna automat ca va fi insusit de intreg Guvernul.

Exact pe motivatia invocata de Guvernul Ciolos, ordonanta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala se poate adopta prin Ordonanta de Urgenta, pe motivatia ca in Parlament sta prea mult si intarziem punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

In ceea ce priveste gratierea solutia cea mai corecta ar fi proiect de lege, chiar si in procedura de urgenta, care sa fie trimis la Parlament”, a declarat Serban Nicolae la Antena 3.

Liderul senatorilor PSD sustine ca proiectul de lege privind gratierea ar putea suferi modificari in Parlament, modificari ar urma sa reglementeze si alte neajunsuri din legislatia actuala.

Jurnalistul Dan Tapalaga a anuntat, citand surse politice, ca Guvernul Grindeanu va adopta miercuri o ordonanta de urgenta privind modificari ale legislatiei penale. Ordonanta va viza dezincriminarea mascata a abuzului si neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si desfiintarea de facto a institutiei denuntatorului.

„Modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, care vizeaza dezincriminarea mascata a abuzului si neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si desfiintarea de facto a institutiei denuntatorului se vor face prin ordonanta de urgenta si va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acestora, a fost eliminata conditia plangerii prealabile a institutiei pentru ca fapta de abuz in serviciu sa constituie infractiune si a mai scazut pragul prejudiciului, stabilit initial la 200 de mii de lei. Nu este clar daca a scazut sub 100.000 de lei, suma la care se ridica prejudiciul in dosarul lui Dragnea. Pe de alta parte, masura gratierii va fi propusa intr-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului”, a scris Tapalaga pe hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: