Serban Nicolae continua sa jigneasca. Ii catalogheaza drept „prosti” pe cei care boicoteaza referendumul lui Dragnea

politica

Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a apreciat sambata, pe Facebook, ca este o „prostie” boicotarea prin absenteism la vot a redefinirii familiei si i-a indemnat pe opozantii referendumului, daca acestia considera ca tema este gresita, sa vina la vot si sa demonstreze ca sunt majoritari.

„Am urmarit in ultimele zile opiniile celor care sunt impotriva referendumului din 6 si 7 octombrie, ori impotriva revizuirii Constitutiei. Unii invoca teza costurilor si arata ca se puteau cheltui aceiasi bani pentru altceva. Bineinteles, altceva inseamna mai important, mai urgent etc. Nu vreau sa tulbur certitudinile celor care stiu, intotdeauna, ce si cum trebuia facut. Doar ca referendumul acesta nu este consultativ, nu e optional. Nici Parlamentul si nici Guvernul nu puteau decide sa faca altceva cu acesti bani, sa amane referendumul sau sa refuze organizarea acestuia. E un referendum prin care poporul roman legifereaza direct (se intampla foarte rar) si nicio autoritate nu poate sa faca altfel”, a scris pe Facebook liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae.

Social-democratul precizeaza ca este o „aberatie” ideea potrivit careia prin referendumul pentru familie s-ar interzice iubirea intre persoanele de acelasi sex.

„Altii spun ca referendumul restrange notiunea de familie sau reglementeaza iubirea. ‘Definitia familiei’ (inexistenta in tema referendumului) e, bineinteles, una retrograda, medievala. Se interzice iubirea intre homosexuali. E fara sanse orice lupta cu asemenea aberatii. Sa te pretinzi alfabetizat (si cu acces la internet!) si sa sustii asemenea flagrante minciuni e imposibil de inteles in termeni de buna-credinta si onesta intentie”, a mentionat Nicolae.

Liderul senatorilor PSD a adaugat ca absenta la vot „inseamna doar prostie” si i-a indemnat pe opozantii referendumului, daca acestia considera ca tema este gresita, sa vina la vot si sa demonstreze ca sunt majoritari.

„Pe scurt, boicotarea referendumului nu va genera vreo economie la buget. Absenta la vot nu inseamna vot impotriva revizuirii Constitutiei. Inseamna doar prostie. Inutila. Si asta doar daca admit ca nu e ceva mai grav. O mentalitate periculoasa, potrivit careia poporul nu trebuie lasat sa decida pentru ca e needucat, neinformat si manipulat. Bineinteles, interdictia sa se aplice doar poporului roman. Alte popoare sunt educate, informate si e foarte bine ca decid pentru tarile lor. Totusi, daca tema e gresita, falsa sau manipulatorie, de ce nu vin oponentii ei la vot? Sa demonstreze ca sunt majoritari si sa-si impuna punctul de vedere. Boicotul nu e o optiune. Pentru ca democratia participativa nu e un moft. Nu te bagi, nu contezi. Esti cetatean major? Exprima-te, fa-ti auzita opinia, mergi la vot!”, a conchis Serban Nicolae, citat de Mediafax.

Romanii sunt asteptati la urne, peste o saptamana, la referendumul national pentru redefinirea familiei. PSD a anuntat ca va face doar actiuni de informare, ALDE, PNL si UDMR isi indeamna simpatizantii sa voteze conform constiintei, PMP cere un vot in favoare, iar USR se opune referendumului.

Referendumul se va desfasura pe parcursul a doua zile, 6 si 7 octombrie 2018, intre orele 7.00 si 21.00.

Intrebarea care va fi adresata romanilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?”.

Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, in calitate de for decizional, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei potrivit careia familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, nu pe cea consimtita intre soti. „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instituirea copiilor”, prevede modificarea adusa articolului 48 din Constitutia Romaniei.

Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul national pentru revizuirea Constitutiei, in sensul redefinirii familiei, sa fie valabil, este necesara o prezenta la urne a cel putin 30% dintre persoanele inscrise pe listele electorale permanente, iar rezultatul referendumului este validat daca optiunile valabil exprimate reprezinta cel putin 25% din cei inscrisi pe listele electorale permanente.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: