Serban Nicolae, gest badaranesc in fata presedintelui Klaus Iohannis. Cum a incercat sa il jigneasca pe seful statului

politica

Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a avut un gest jignitor si sfidator in fata presedintelui Klaus Iohannis, dupa discursul sustinut de acesta in plenul Parlamentului.

Dupa ce si-a finalizat discursul, Klaus Iohannis s-a indreptat catre parlamentarii PNL. Serban Nicolae, aflat in primul rand de banci din Camera Deputatilor, a zbierat catre presedinte mai multe cuvinte, dupa care si-a batut degetul de obraz. El a dorit astfel sa sugereze ca presedintele ar fi lipsit de bun-simt.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, in Parlament, la aniversarea aderarii la NATO, ca Guvernarea PSD, care a devenit sinonima cu incapacitatea administrativa si diletantismul, vulnerabilizeaza Romania.

„Guvernarea PSD, care a devenit sinonima cu incapacitatea administrativa si diletantismul, vulnerabilizeaza Romania”, a spus presedintele.

„Pentru tara noastra, nu a fost deloc usoara revenirea la democratie dupa epoca neagra a comunismului si tocmai de aceea merita salutat si apreciat efortul conjugat al tuturor fortelor politice, al diplomatiei si al armatei, care a facut posibil dezideratul national de a aduce Romania in NATO si in spatiul valorilor euroatlantice. Cu atat mai condamnabile sunt actiunile actualei majoritati PSD, care, prin asaltul – fara precedent in ultimii treizeci de ani – la adresa statului de drept, risca sa fragilizeze statutul tarii noastre in Alianta Nord-Atlantica si in Uniunea Europeana”, a afirmat presedintele Iohannis.

In opinia sa, „modificarea legilor in folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilitatii economice si financiare a Romaniei, cresterea inflatiei si devalorizarea monedei nationale, arbitrariul si lipsa de profesionalism, acestea sunt realele politici ale guvernarii PSD. Nu intarirea democratiei, nu consolidarea justitiei, nu responsabilitate si predictibilitate in economie, nu infrastructura care sa garanteze inclusiv siguranta oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD”.

„In contextul in care tara noastra are toate atuurile pentru a fi un pilon al democratiei si stabilitatii in regiune, PSD esueaza sa se ridice la importanta acestui moment strategic.Lipsa de respect manifestata de PSD fata de Armata a culminat cu demersul de a contesta in justitie decretul de prelungire a mandatului sefului Statului Major al Apararii. Instanta de judecata a respins aceasta actiune nefondata a PSD, care a pus Armata Romaniei intr-o situatie delicata din ratiuni strict si numai politicianiste.Daca adaugam si incapacitatea de a moderniza legislatia in domeniul securitatii nationale, avem doar cateva aspecte care arata incompetenta PSD si o profunda neintelegere a ceea ce inseamna sa conduci un stat in care cetatenii sunt cu adevarat bine protejati”, a declarat Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: