Serban Nicolae il ameninta pe Iohannis: „Vei da socoteala”. Vrea ca romanii sa fie blocati in tara, sa nu mai poata pleca la munca

politica

Senatorul PSD Serban Nicolae sustine ca presedintele Iohannis si premierul Orban „vor da socoteala” pentru ca romanii pot sa iasa din tara si sa mearga sa munceasca acum in Germania.

„Domnule Iohannis, domnule Orban, domnule Vela, ce inseamna de fapt masurile de carantina pentru romani? Ce inseamna restrictiile de circulatie pentru economia romaneasca? Ministrul federal al agriculturii din Germania saluta venirea muncitorilor sezonieri din tarile sarace ale Europei si anunta ca guvernul federal al Germaniei a gasit solutia de echilibru pentru a salva si recolta germana, dar pentru a pastra si masurile de protectie sanitara pentru cetatenii germani. Asta e valabil acolo, nu e valabil si in Romania.

Prin ordonante militare, neconstitutionale si nelegale, dupa cum stiti foarte bine, si unele dintre ele ridicol redactate, ati instituit masuri de carantina, ati izolat Suceava, si cu toate acestea sute de oameni au plecat din Suceava catre Cluj pentru a pleca la munca in Germania. Mii de romani iau cu asalt aeroporturile pentru a pleca la munca in vestul Europei, asta in plina pandemie, chiar daca s-au dus in tari considerate zone rosii de epidemie COVID-19. Cat va mai dura aceasta bataie de joc la adresa vietii si sanatatii romanilor si distrugerea economiei romanesti?

Treziti-va si nu mai trimiteti tot felul de agitati zgomotosi sa se mire feciorelnic, sa para suprinsi si revoltati de masurile pe care le luati impreuna. Nu veti scapa. Veti da socoteala impreuna pentru toate aceste abuzuri, pentru ca impreuna sunteti falsi, sunteti incompeteti, impostori si iresponsabili. As vrea sa ma fac bine inteles. Incetati sa va mai bateti joc de Romania si de romani”, a declarat Serban Nicolae intr-o inregistrare video postata pe Facebook.

Citeste si: „Sclavii romani in Germania”. Fake-news grosolan lansat de propaganda PSD cu imagini de acum 5-6 ani – Video

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat duminica, la Nadlac, ca nimeni nu poate fi oprit sa plece din tara.

„Nimeni nu poate fi oprit sa vina sau sa plece din tara, daca este vorba despre domiciliul persoanei sau despre un contract de munca. Sunt oameni care vin in tara cu afaceri, sau pentru ca au aici domiciliul, la fel cum sunt persoane care au contracte de munca in afara tarii si e normal sa mearga la munca”, a spus Vela.

Mai mult despre:

Comentarii: