Serban Nicolae musca din tarana, Isarescu anunta ca aurul se va intoarce la Londra: „Trebuie dus inapoi. Pentru ca, in tara, nu putem sa aducem fiecare investitor strain sa-l vada”

politica

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a declarat, marti, cu prilejul audierii pentru un nou mandat de catre comisiile de buget-finante ale Parlamentului, ca ar vota in noul Consiliu de Administratie ca rezerva de aur de la Londra sa fie adusa in tara, dar aceasta trebuie retrimisa in capitala Marii Britanii pentru ca, in tara, ”nu putem sa aducem fiecare investitor strain sa-l vada”.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a promovat o lege pentru aducerea in tara a rezervei de aur a BNR. Marti, Cosette Chichirau, din partea USR, a intrebat, la audierea candidatilor pentru conducerea BNR, ce efecte ar avea repatrierea rezervelor de aur.

„Legea nu va rezista in momentul in care intram in zona euro. In mod clar, in statutul BCE, se prevede ca rezerva, din care face parte si aurul, este stabilita de catre Banca Centrala Europeana”, a spus Isarescu, potrivit Profit.ro.

Isarescu a spus ca obiectivul rezervei este de a da credibilitate si de a reduce costurile de finantare.

„Eu as vota in CA sa-l aducem, sa-l vada toata lumea. Dupa care, trebuie dus inapoi. Pentru ca, in tara, nu putem sa aducem fiecare investitor strain sa-l vada”, a mai spus Isarescu.

liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a declarat, miercuri, saptamana trecuta, ca senatorii nu au motive sa-l sustina pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat la conducerea BNR.

”In niciun caz nu am cum sa il sustin pe domnul Isarescu. Ba mai mult, domnul Isarescu a mai primit astazi un raspuns ferm din partea Curtii Constitutionale, in ciuda eforturilor disperate ale domniei sale si a minciunii pe care mi-a transmis-o personal: Aurul Romaniei trebuie sa revina in tara integral”, a declarat, miercuri, Serban Nicolae.

Mugur Isarescu a fost avizat marti de comisiile parlamentare de specialitate, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, saptamana trecuta, sesizarea PNL si USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: