Serban Nicolae s-a ascuns dupa un stalp pentru a scapa de spionul Mihai Fifor. Scene ireale in Senat

politica

Scena ireale in timpul votului din Senat pentru sefia Senatului. Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, i-a spionat pe senatorii PSD pentru a se convinge ca au votat cu Teodor Melescanu.

„Chiar daca votul era secret, Mihai Fifor si-a monitorizat cu atentie fiecare coleg. Ecaterina Andronescu i-a facut observatie cand l-a prins ca se uita peste umarul ei la optiunea sa, iar Serban Nicolae a fugit dupa un stalp ca sa isi dea votul. Unii social-democrati au tinut sa isi dovedeasca insa loialitatea fata de deciziile partidului. Astfel, Nicolae Moga i-a aratat lui Teodor Melescanu ca l-a votat”, informeaza Digi24.

Premierul Viorica Dancila l-a felicitat, marti, pe Teodor Melescanu pentru alegerea in functia de presedinte al Senatului, precizand ca votul dat in acest sens in forul legislativ arata ca PSD are in continuare majoritate in Parlament.

„Felicitari domnului Teodor Melescanu pentru alegerea in functia de presedinte al Senatului Romaniei! Votul de astazi certifica faptul ca PSD are in continuare majoritate in Parlament si ca, asa cum am spus si aseara, avem curajul si increderea sa venim la vot cu un nou guvern”, scrie Dancila pe Facebook.

Liderul PSD sustine ca iesirea ALDE de la guvernare a fost luata de „un grup restrans” din aceasta formatiune politica, iar alegerea lui Melescanu la conducerea Senatului arata ca in randul liberal-democratilor sunt „multi oameni responsabili”.

„Am ales sa il sprijinim pe domnul Melescanu pentru a ne reconfirma buna-credinta si asumarea programului de guvernare cu care am pornit in 2016, precum si respectul fata de cei care au preferat sa nu fuga de responsabilitati. Iesirea de la guvernare a fost luata de un grup restrans din ALDE, iar votul de astazi – precum si dorinta domnului Melescanu si a altor colegi de mentinere a acestei guvernari – confirma faptul ca sunt multi oameni responsabili in acest partid care respecta angajamentul pe care ni l-am luat, impreuna, in fata oamenilor. In ciuda tuturor speculatiilor si a atacurilor candidatilor de profesie, noi continuam pe drumul pe care am pornit, cel al respectului fata de romani si al implinirii promisiunilor facute”, a adaugat Viorica Dancila.

Senatorul ALDE Teodor Melescanu a fost ales presedinte al Senatului, in doua tururi de scrutin, cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, din partea PNL, obtinand 59 de voturi.

Au votat 134 din cei 136 de senatori, doua voturi fiind anulate

Mai mult despre: , ,

Comentarii: