Serban Nicolae, trimis de Dragnea sa il atace pe Iohannis cu referendumul pe justitie: „Daca lucrurile erau facute serios, responsabil, domnul Iohannis nu statea pana in ultima clipa sa se joace cu referendumul acesta”

politica

Senatorul social-democrat Serban Nicolae a declarat vineri ca modificarile legislative sunt „intotdeauna discutabile” cand acestea sunt facute fara dezbatere, dar a afirmat ca, daca lucrurile erau facute „serios, responsabil”, presedintele Klaus Iohannis „nu ar fi stat pana in ultima clipa sa se joace cu referendumul”, si-ar fi anuntat din timp intentia si ar fi solicitat eventuale modificari legislative astfel incat „sa nu se schimbe niciun fel de reguli in timpul jocului”.

Precizarile acestuia au venit in contextul intentiei Guvernului si Autoritatii Electorale Permanente de a emite o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii referendumului, in conditiile in care sunt deja acuzatii de neconstitutionalitate si de nerespectare a reglementarilor Comisiei de la Venetia.

„Eu cred ca o sa ajungem in situatia absurda sa contestam la Curtea Constitutionala insasi Constitutia, ca numai asta a ramas necontestata. Daca lucrurile erau facute serios, responsabil, domnul Iohannis nu statea pana in ultima clipa sa se joace cu referendumul acesta. Si-ar fi anuntat din timp intentia, si-ar fi facut toate socotelile, ar fi solicitat eventuale modificari legislative in asa fel incat sa nu avem niciun fel de impedimente, sa nu se schimbe niciun fel de regula in timpul jocului chiar daca jocul nu a inceput”, a precizat Serban Nicolae la Senat, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, de fapt, Klaus Iohannis „vrea” in campanie electorala.

„Toata povestea arata ca domnul Iohannis vrea in campanie electorala. Nu stiu de ce nu l-au pus cap de lista. Il puneau cap de lista, era neconstitutional, dar la urma urmei a facut atatea incat nu m-ar mai fi mirat. Decat sa-l puna pe un importat din presa, mai bine il lasau pe domnul Iohannis cap de lista la europarlamentare, participa la alegeri, participa la campanie, indemna la vot pentru candidatii domniei sale. Altminteri, in privinta modificarilor legislative, ele sunt intotdeauna discutabile cand sunt facute fara dezbatere. Ati vazut, noi am facut dezbateri la legile Justitiei timp de aproape un an si jumatate si unii spun ca am facut pe repede inainte. Cand vine de la domnul Iohannis expresia asta ‘pe repede inainte’ e deja balada melcului”, a aratat senatorul PSD.

Cat priveste rolul presedintelui in informarea cetatenilor cu privire la intrebarile pe care le-a formulat la referendum, Serban Nicolae a spus ca Iohannis pare „un actor ratacit in campanie electorala”, ce isi doreste „cu disperare sa ajute partidul sau sau candidatii sai”.

„In privinta informarii, de regula lucrul acesta se realizeaza de catre mijloacele de informare in masa cu atat mai mult in cazul unui referendum in care, teoretic, dezbati o problema care presupune o preocupare a societatii. Ca sa informezi populatia ca ti-a venit o idee despre un referendum mi se pare deja un non-sens (…). Acum doi ani a cerut avizul Parlamentului pentru un referendum, l-a primit in aproximativ 40 de minute, dupa care a stat doi ani – ma rog, a mai avut si vacante, ce-i drept, nenumarate -, dar, daca ar fi tratat cu seriozitate si nu s-ar fi agatat de momentul electoral al alegerilor pentru Parlamentul European, probabil ca ar fi trebuit sa-l luam in serios. Asa pare doar un actor ratacit in campanie electorala, isi doreste cu disperare sa ajute partidul sau sau candidatii sai”, a mentionat senatorul social-democrat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: