Serbia, coplesita: peste 6.000 de refugiati au intrat ieri in tara. Austria ridica un gard la frontiera cu Slovenia

externe

Peste 6.000 de refugiati au intrat in Serbia joi, iar mai multe grupuri de migranti sosesc din Grecia si Macedonia si se asteapta sa intre pe teritoriul sarb, a anuntat postul public de radio si televiziune de la Belgrad (RTS), citat de agentia croata de presa Hina.

Potrivit Crucii Rosii, la Presevo, in sudul Serbiei, sunt asteptati mii de migranti care se tem ca granita dintre Slovenia si Croatia va fi inchisa.

De la inceputul crizei refugiatilor, personalul Crucii Rosii a distribuit alimente si imbracaminte pentru peste 200.000 de persoane provenite din Siria, Irak, alte tari din Orientul Mijlociu si Afganistan.

De la inceputul anului, circa 28.000 de refugiati copii au intrat in Serbia, scrie Mediafax.

Ministrul muncii si afacerilor sociale sarb, Aleksandar Vulin, a declarat recent ca Uniunea Europeana isi va spori asistenta pentru Serbia in vederea ajutorarii refugiatilor, astfel incat impactul acestei crize asupra vietii cetatenilor sarbi sa fie cat mai redus.

Vulin a precizat ca in unele unitati militare si hoteluri abandonate vor fi amenajate centre de primire a refugiatilor. Respectivele centre sunt situate de-a lungul rutei folosite de refugiati pentru tranzitarea teritoriului sarb.

Austria se teme la randul ei de numarul mare de refugiati care ar putea patrunde in tara prin punctul de trecere a frontierei aflat la granita cu Slovenia. Din acest motiv, autoritatile austriece au decis ridicarea unei structuri metalice de-a lungul a 4 kilometri, un gard menit sa blocheze fluxul de migranti. Gardul ar putea fi prelungit pe o portiune mai mare, de a lungul intregii frontiere, care masora 25 de kilometri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: