externe

Serghei Lavrov lanseaza un avertisment amenintator: Republica Moldova va fi „urmatoarea victima” a razboiului hibrid – VIDEO

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a lansat noi amenintari adresa Republicii Moldova, pe fondul razboiului pe care tara sa il poarta in prezent impotriva Ucrainei.

Potrivit Newsweek, Lavrov a declarat joi ca Moldova, o tara est-europeana si fosta republica sovietica, se pune in pericol in dorinta sa de a adera la Uniunea Europeana. El a facut aceste remarci in timpul unei conferinte ministeriale organizate de Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), cea mai mare organizatie regionala de securitate din lume.

In iunie 2022, UE si statele sale membre au oferit un sprijin neclintit Republicii Moldova si i-au acordat statutul de candidat. Sprijinul a fost reafirmat in luna martie a acestui an, UE si membrii sai promitand ca vor continua sa ofere sprijin economic si de securitate Republicii Moldova in asteptarea parcursului sau spre aderare.

„Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva in mod fiabil situatia din Moldova acum 20 de ani, se numara printre incercarile zadarnicite de a rezolva problemele acute ale continentului nostru pe baza principiilor OSCE”, a declarat Lavrov. „La acea vreme, NATO si UE de la Bruxelles au torpilat fara menajamente documentul…. De fapt, Moldova este destinata sa fie urmatoarea victima in razboiul hibrid impotriva Rusiei declansat de Occident”.

Memorandumul Kozak a fost un plan din 2003, propus de Rusia, care a incercat sa rezolve relatiile dintre Moldova si Transnistria, o regiune separatista care s-a desprins de Moldova in 1990. Memorandumul a fost in cele din urma respins de Vladimir Voronin, pe atunci presedinte al Republicii Moldova.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Luni incepe Bacalaureatul cu proba orala la limba romana. Rezultatele vor fi afisate in 12 iulie

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2024 incepe luni, 17 iunie, cu evaluarea competentelor de…

50 de minute ago

Dupa Venetia, Barcelona si Amsterdam, si Alaska vrea sa limiteze numarul navelor de croaziera dupa un numar record de 1,65 milioane de turisti anul trecut

Alaska urmeaza sa limiteze numarul de pasageri ai navelor de croaziera care sosesc in portul…

59 de minute ago

Semnal de alarma: Resursele de pe insulele grecesti se epuizeaza din ce in ce mai repede din cauza turismului de masa

Primarii din insulele Santorini, Serifos si Lefkada au tras semnale de alarma privind efectele turismului…

O oră ago

Accident grav in Valcea: Ciocnire intre un autocar cu copii si un autovehicul. Soferul masinii a decedat

Un accident rutier grav s-a petrecut, sambata dimineata, pe Drumul National 67 in judetul Valcea.…

2 ore ago

Creta: Arheologii greci au descoperit o cladire misterioasa veche de 4.000 de ani pe un deal langa care urmeaza sa se construiasca un nou aeroport

O constructie mare, rotunda, de piatra, veche de 4.000 de ani, descoperita pe varful unui…

3 ore ago