externe

Serghei Soigu se lauda ca productia de componente de artilerie a Rusiei a crescut de 22 de ori in ultimul an – dar nu spune ca rusii se aprovizioneaza cu rachete din Coreea de Nord

Ministrul rus al apararii a declarat joi ca productia de obuze de artilerie a crescut de aproape 2,5 ori in ultimul an, in timp ce productia de componente de artilerie a crescut de 22 de ori, in timp ce Moscova se grabeste sa se reinarmeze mai repede decat poate aproviziona Occidentul Ucraina.

Dominatia actuala a Rusiei in productia de artilerie este un factor care ar putea contribui la decizia cursului razboiului din Ucraina – care se desfasoara in mare parte cu artilerie si drone – intr-un moment in care Occidentul se teme ca Rusia este pregatita sa obtina mai multe victorii pe campul de lupta.

La o intalnire cu producatorii de arme, ministrul apararii, Serghei Shoigu, a declarat ca ordinele de extindere a productiei de artilerie au avut succes mult mai devreme decat era planificat si a laudat muncitorii pentru ca au lucrat in ture non-stop.

„Dupa inceperea functionarii noilor instalatii, volumul productiei a crescut de fapt de aproape 2,5 ori”, a declarat Shoigu, citat de agentia de presa Reuters.

„Daca vorbim despre fabricarea munitiei de artilerie, volumul de productie a componentelor pentru aceasta munitie a crescut de aproape 22 de ori, 75% din componente fiind refacute”, a spus el.

El a indicat ca exista obiective mai ambitioase pentru acest an, dar nu a dat detalii. Un lucrator din domeniul apararii a fost aratat la televiziunea de stat spunandu-i lui Shoigu ca uzina sa produce acum intr-o luna ceea ce producea intr-un an intreg.

Avand in vedere caracterul sensibil al productiei de armament, Reuters nu a putut verifica productia de munitii rusesti. In schimb, oficialii occidentali au confirmat ca Rusia a primit doar in ultimele luni mai multe transporturi de armament – in special rachete – din partea Coreei de Nord.

 

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

12 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

12 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

12 ore ago