Serpii, posibila cauza a virusului ucigas din China. Numarul imbolnavirilor este in crestere

externe

Carnea de sarpe este posibila sursa a noului coronavirus 2019-nCoV, care provoaca forma letala de pneumonie din China, sustine o echipa de cercetatori chinezi.

Intr-un articol publicat in Journal of Medical Virology este indicat ca majoritatea pacientilor infectati cu 2019-nCoV au avut contact cu animale in piata Huanan din Wuhan, unde sunt vandute de la pasari la lilieci, serpi si animale domestice. Piata a fost inchisa de la izbucnirea epidemiei.

„Pentru a determina sursa virusului, am realizat o analiza secventiala ampla si o comparatie cu un codon relativ asemanator (RSCU) de la diferite specii de animale, pornind de la secvente existente ale noului coronavirus 2019-nCoV”, spun cercetatorii.

Rezultatele obtinute din analize sugereaza ca 2019-nCoV pare sa fie un virus recombinat intre coronavirsul de liliac si unul cu origine necunoscuta. Recombinarea a avut loc in glicoproteina virala, care recunoaste receptorul de la suprafata celulei.

In plus, spun oamenii de stiinta, descoperirea sugereaza ca sarpele este cel mai probabil sursa pentru 2019-nCoV. Acestia au mentionat, de asemenea, ca doua specii de serpi se numarau printre animalele vandute la piata engros de fructe de mare din Huanan din Wuhan, unde multi dintre actualii pacienti infestati au lucrat sau au vizitat-o. Cu toate acestea, vor fi necesare mai multe studii pe animale pentru a confirma rezultatele, au spus autorii.

Orasul chinez Wuhan este plasat partial in carantina, incepand de joi, au decis autoritatile care incearca astfel sa opreasca raspandirea virusului care a ucis deja 17 persoane.

Tipul de pneumonie depistat in decembrie in orasul chinez Wuhan este provocat de un virus din aceeasi familie de virusuri ca cel care sta la baza sindromului respirator acut sever (SARS), au spus la inceputul anului cercetatorii chinezi.

Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat pana acum la om. Cercetatorii cred ca provine de la animalele infectate si de la fructele de mare prin piata din Wuhan.

Semnele de imbolnavire sunt tusea, febra si insuficienta respiratorie.

Mai mult despre:

Comentarii: