externe

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la Marea Neagra in valoare de 500 de milioane de dolari. Acest lucru a fost anuntat de reprezentantul Directiei Principale de Informatii a Ministerului Apararii al Ucrainei Andrii Iusov, relateaza Glavcom.

Potrivit ofiterului de informatii, secretul dronei navale ucrainene Magura consta in priceperea producatorilor ucraineni, care au reusit sa creeze un mijloc unic de distrugere a navelor din flota inamica, a armelor si a personalului. El a spus ca drona Magura V5 este unul dintre principalii luptatori impotriva flotei ruse.

In plus, nu numai caracteristicile armelor sunt importante, ci si abilitatile specialistilor Ministerului Apararii, in special ai unitatii speciale „Grupul 13”. Dupa cum a remarcat ofiterul, aceasta combinatie este in mod constant imbunatatita si da rezultate noi.

„Deocamdata, flota de la Marea Neagra a Rusiei a suferit pierderi de peste 500 de milioane de dolari SUA ca urmare a actiunilor efective ale Fortelor Speciale ale Fortelor Armate Ucrainene folosind dronele Magura”, a spus el.

Potrivit lui Iusov, serviciul de informatii analizeaza consecintele dupa fiecare operatiune de succes, la fel ca un inamic care incearca sa gaseasca contramasuri si tactici pentru a-si proteja navele. Iusov a adaugat ca drona Magura este imbunatatita constant. Este vorba despre echipamente, focos si alte elemente.

Drona ucraineana a fost folosita pentru prima data la 1 februarie 2024, cand o formatie de sase drone au scufundat nava rusa cu rachete „Ivanovets”.

De asemenea, pe 14 februarie, in Marea Neagra, dronele Magura V5 ale Directiei Principale de Informatii au atacat si scufundat nava ruseasca de asalt amfibie „Cesar Kunikov”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

58 de minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

3 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

4 ore ago