Serviciile secrete americane anunta ce urmeaza in Ucraina in aceasta iarna: „Rusia isi epuizeaza stocurile militare destul de repede”

externe

Expertii americani in domeniul serviciilor de informatii spun ca in urmatoarele luni se va inregistra o reducere a ritmului luptelor in Ucraina.

Avril Haines, director al National Intelligence, a declarat ca atat armata ucraineana, cat si cea rusa, vor incerca sa incerce sa se reaprovizioneze si sa se realimenteze pentru a se pregati pentru o contraofensiva dupa iarna, astfel ca luptele zilnice vor incetini.

Ea a spus, totusi, ca nu exista dovezi ca vointa ucraineana de a rezista s-a redus, in ciuda atacurilor asupra retelei sale electrice si a altor infrastructuri esentiale pentru iarna.

Ea a declarat in cadrul Forumului national anual de aparare Reagan din California: „Vedem deja un fel de ritm redus al conflictului … si ne asteptam ca acest lucru sa fie probabil ceea ce vom vedea in lunile urmatoare”.

Ea a spus ca exista totusi o intrebare cu privire la modul in care va arata o noua contraofensiva post-iarna pentru rusi.

„De fapt, avem destul de mult scepticism cu privire la faptul ca rusii vor fi sau nu vor fi de fapt pregatiti de contra-ofensiva. Sunt mai optimista in legatura cu ucrainenii”, a precizat Haines, citata de Sky News.

Ea a spus ca economia Kievului a avut de suferit foarte mult, dar a adaugat ca ea crede ca presedintele rus Vladimir Putin a fost surprins ca fortele sale nu au realizat mai mult din punct de vedere militar.

„Cred ca el devine mai constient cu privire la provocarile cu care se confrunta armata in Rusia. Dar inca nu ne este clar  daca el are o imagine completa in acest stadiu despre cat de multe provocari sunt… vedem lipsuri de munitie, probleme cu moralul, probleme de aprovizionare, logistica, o serie intreaga de preocupari cu care se confrunta”, a mai sous Haines.

Ea a adaugat ca Rusia pare sa isi epuizeze stocurile militare „destul de repede”.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: