Serviciile secrete americane au avertizat oficial Israelul ca Iranul ar putea declansa un atac cu rachete chiar maine, in ziua de Sabat

externe

atac, Iran, Israel, avertisment, servicii secrete, americane

Administratia Biden considera ca un atac iranian asupra Israelului este iminent si a avertizat oficial in aceasta privinta guvernul de la Tel Aviv, potrivit unui raport citat de Politico.

Escaladarea dramatica ar avea loc la cateva zile dupa ce un atac asupra unei misiuni iraniene din Damasc a ucis un comandant iranian de top si alti oficiali IRGC. Iranul a acuzat Israelul pentru acest atac si a promis ca va riposta.

Armata israeliana a fost plasata in alerta „sporita” pentru posibile atacuri din partea Iranului in urma asasinatului, desi nu a revendicat public responsabilitatea pentru atacul mortal de la Damasc.

Fortele de aparare israeliene s-au pregatit pentru un posibil atac din partea Teheranului prin consolidarea apararii antiaeriene, bruierea GPS-urilor si anularea concediilor pentru soldatii din unitatile de lupta.

Atacul ar putea veni sub forma unor raiduri cu rachete sau drone impotriva unor site-uri guvernamentale israeliene si ar putea fi declansat chiar in ziua de sabat, sfanta pentru evrei, la fel cum s-a intamplat si in precedentele conflicte arabo-israeliene si pe 7 octombrie, cand asalturile gruparii teroriste Hamas au provocat moartea a sute de civili israelieni.

De altfel, constienta de iminenta atacurilor cu rachete iraniene, compania aeriana germana Lufthansa a anuntat miercuri ca anuleaza zborurile spre si dinspre Teheran „din cauza situatiei actuale din Orientul Mijlociu”.

„Monitorizam in mod constant situatia din Orientul Mijlociu si suntem in stransa legatura cu autoritatile. Siguranta oaspetilor nostri si a membrilor echipajului este principala prioritate a Lufthansa”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: