Serviciile secrete ucrainene confirma distrugerea puternicului vas de lupta Serghei Kotov, una dintre cele mai mari nave rusesti din Marea Neagra – VIDEO

externe

Serghei Kotov, nava, scufundata, drone navale, Ucraina, Marea Neagra

Directia principala de informatii a Ucrainei a confirmat in aceasta dimineata distrugerea navei „Serghei Kotov” in urma unui atac lansat noaptea trecuta asupra Crimeei

Nava inamica a fost vizata de dronele navale Magura V5, in cursul unei operatiuni secrete, puse la punct de cateva saptamani de ofiterii de informatii ucraineni.

„Explozia a fost atat de puternica incat nava a fost distrusa si nu se poate vorbi de repararea ei”, au confirmat mai multe surse – inclusiv rusesti – citate de publicatia Obozrevatel.

Este de remarcat faptul ca nava, a carei constructie a costat 65 de milioane de dolari, a fost deja atacata de mai multe ori – ultima data in septembrie anul trecut, dar de fiecare data a putut fi reparata. De aceasta insa, se pare ca „Serghei Kotov” a ajuns pe fundul Marii Negre, alaturi de crucisatorul „Moskva” si alte nave de razboi rusesti.

Invadatorii insisi au distribuit un videoclip cu momentul in care nava a fost lovita . Inainte de aceasta, armata rusa a incercat sa distruga tinta care se deplasa spre nava, dar fara rezultat.

Reamintim ca ieri ocupantii din Crimeea s-au plans de un „atac masiv ucrainean ”, in timpul caruia UAV-urile au incercat sa loveasca tinte terestre, iar dronele maritime au incercat sa loveasca navele flotei ruse de la Marea Neagra; podul din Crimeea a fost de asemenea sub amenintare de atac. Corespondentii militari rusi au transmis despre bubuituri puternice auzite in zona portului Feodosia , unde era stationat „Serghei Kotov”, apoi au confirmat distrugerea acestei nave.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: