Serviciul de informatii al armatei ucrainene: „Transnistria nu va cere sa adere la Federatia Rusa”

news

kirilo budanov, ucraina

„Regiunea regiunea separatista moldoveneasca, controlata de Rusia, nu va cere sa se uneasca cu Rusia”, a declarat duminica seful serviciilor de informatii militare din Ucraina, Kyrylo Budanov, intr-o conferinta presa la Kiev, potrivit The Kyiv Independent.

Ingrijorarile au aparut dupa ce Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW) a emis un avertisment in evaluarea sa din 22 februarie, potrivit caruia Transnistria e posibil sa planuiasca organizarea unui referendum privind anexarea sa la Rusia, in cadrul unui anuntat Congres al deputatilor transnistreni, programat la 28 februarie.

„Nimeni nu va adera la Federatia Rusa pe 28”, a declarat Budanov, adaugand ca nu vor exista probleme pentru Ucraina, care se invecineaza cu Transnistria.

Serviciul de informatii militare al Ucrainei (HUR) a scris, de asemenea, pe site-ul sau, pe 25 februarie, ca zvonul prezinta semnele unei „campanii de dezinformare deliberate care vizeaza destabilizarea situatiei din regiune”.

Joi, si oficialii de la Chisinau au avertizat Tiraspolul asupra consecintelor „in cazul unor pasi neganditi”, dupa informatiile potrivit carora Transnistria ar putea cere aderarea la Federatia Rusa, in cadrul congresului „autoritatilor de toate nivele”, convocat pentru data de 28 februarie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: