Serviciul de Securitate al Ucrainei prelungeste interdictia de intrare in aceasta tara, aplicata lui George Simion, „in interesul securitatii nationale”

politica

George Simion, interdictie, Ucraina, servicii secrete, legaturi, Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunta, intr-un raspuns exclusiv adresat publicatiei independente Podul.ro, ca va mentine si va prelungi interdictia de intrare in Ucraina, aplicata liderului AUR, George Simion, ”in interesul securitatii nationale”. Aceasta interdictie urma sa expire in cursul lunii martie.

”Dorim sa va informam ca decizia de interzicere a intrarii in tara noastra a cetateanului roman pe care l-ati mentionat (George Simion – n. red.) este inca in vigoare in interesul securitatii nationale a Ucrainei”, se arata in comunicatul SBU

La intrebarea privind fotografiile si inregistrarile video de la intalnirile lui George Simion cu agenti FSB din Cernauti, in vestul Ucrainei, pe care le-a invocat si fostul ministru al Apararii din R.Moldova, unionistul Anatol Salaru, SBU a precizat, de o maniera succinta, ca aceste informatii sunt clasificate:

”Sunt solicitari care se refera la informatii cu acces limitat si nu fac obiectul dezvaluirii”.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Ucrainei nu a clarificat daca va trimite sau nu catre SRI si SIE probele video si foto privind legaturile lui George Simion cu serviciile secrete rusesti.

Remintim ca, in vara lui 2023, Podul.ro a obtinut confirmarea oficiala a SBU referitoare la faptul ca presedintele AUR avea o interdictie de 3 ani de intrare pe teritoriul Ucrainei. Anterior, fostul ministrul Apararii din Republica Moldova, Anatol Salaru, anuntase ca serviciile de informatii ucrainene detin fotografii si inregistrari video care il surprind pe liderul AUR la intalniri cu agenti ai Kremlinului.

”Filmari si fotografii sunt la serviciile de informatii din Ucraina. Nu stiu cate dintre acestea au fost trimise la serviciul de securitate din Republica Moldova”, a declarat atunci Salaru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: