Serviciul de spionaj extern al Rusiei sustine ca „Trump se bazeaza pe lideri precum Georgescu, Orban si Fico” pentru a slabi Uniunea Europeana, „suprastructura globalista”

externe

Calin Georgescu

Bruxelles-ul porneste un razboi impotriva liderilor europeni care il sustin in mod deschis pe presedintele american Donald Trump, a anuntat Serviciul rus de Informatii Externe (SVR), citat de TASS. SVR mai pretinde ca Trump i-ar sustine pe liderii „conservatori” precum Viktor Orban, Robert Fico si Calin Georgescu pentru a slabi Uniunea Europeana.

„Potrivit informatiilor care ajung la SVR-ul rus, eurobirocratia a declarat razboi ‘liderilor non-sistemici’ care il sustin deschis pe presedintele american Donald Trump si refuza sa urmeze atitudinea elitelor liberale care conduc in UE”, a anuntat biroul de presa al SVR intr-un comunicat.

Potrivit SVR, „Bruxelles-ul este extrem de ingrijorat ca noul sef al Casei Albe ar putea slabi suprastructura globalista europeana”.

SVR mai sustine ca „Trump se bazeaza pe lideri conservatori cu orientare nationala, precum premierul ungar Viktor Orban, seful guvernului slovac Robert Fitzo si aspirantul la presedintia Romaniei Calin Georgescu, pentru a face treaba”.

„Potrivit informatiilor de care dispune Serviciul rus de informatii externe, decizia parchetului roman de a formula acuzatii impotriva lui Georgescu este sustinuta de conducerea Uniunii Europene. Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a jucat un rol major in invalidarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidentiale din Romania de la sfarsitul anului 2024, a cerut autoritatilor actuale de la Bucuresti sa nu-i permita lui Georgescu sa participe la repetarea scrutinului din luna mai a acestui an. Ea a amenintat ca va restrictiona accesul Romaniei la fondurile UE daca reprezentantul ‘fortelor nesistemice’ va continua sa participe la campania electorala.

Elita totalitar-liberala europeana se teme in mod clar de o ‘turnura conservatoare a Europei’ sub influenta lui Trump. In efortul de a preveni un astfel de scenariu, Bruxelles-ul nu este timid in privinta mijloacelor. Dupa ‘atacul asupra lui Georgescu’, se pot prevedea cu incredere noi incercari ale mainstream-ului liberal european de a suprima disidenta in UE. Tinta lor principala va fi Ungaria, ca ‘bastion al conservatorismului european’, iar un pretext convenabil vor fi alegerile parlamentare din aceasta tara de anul viitor”, se mai arata in comunicatul SVR.

Citeste si: Putin anunta FSB-ul ca vrea sa se impace cu SUA. Discurs in fata sefilor FSB: „Partenerii de la Casa Alba demonstreaza pragmatism si o viziune realista asupra lucrurilor”

Pe 27 februarie, presedintele rus Vladimir Putin a denuntat in fata comandantilor FSB fostul KGB) incercarile unor tari occidentale de a submina negocierile bilaterale cu SUA.

‘Stim ca nu tuturor le place reluarea contactelor ruso-americane. O parte din elitele occidentale raman hotarate sa mentina instabilitatea in lume. Aceste forte vor incerca sa torpileze si sa discrediteze dialogul care a inceput deja’, le-a spus liderul de la Kremlin membrilor personalului superior al Serviciului Federal de Securitate (FSB).

In acest sens, presedintele Rusiei a cerut ‘utilizarea tuturor mijloacelor in mainile diplomatiei si serviciilor secrete pentru a combate astfel de incercari’.

Vladimir Putin, fost colonel KGB, a subliniat ca administratia americana anterioara ‘a inceput sa distruga insasi societatea occidentala din interior’. ‘Asta se vede in problemele din economia multor tari occidentale si in politica interna. Cu totii vedem asta’, a spus el.

In schimb, a sublinia ca ‘partenerii actuali’ de la Casa Alba, referindu-se la presedintele american Donald Trump, demonstreaza ‘pragmatism si o viziune realista asupra lucrurilor’. ‘Renunta la multe stereotipuri, la asa-numitele reguli si clisee ideologice mesianice ale predecesorilor lor care, de fapt, au dus la criza intregului sistem de relatii internationale’, a mentionat presedintele rus.

Vladimir Putin a subliniat ca in mijlocul unei lumi care se schimba in mod ‘vertiginos’, primele contacte cu noua administratie americana trezesc ‘o anumita speranta’. ‘Exista un spirit reciproc pentru a lucra la restabilirea relatiilor bilaterale si a rezolva treptat volumul mare de probleme sistemice si strategice acumulate in arhitectura mondiala’, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: