Serviciul secret al MAI, reactie in scandalul dintre Firea si Carmen Dan. Ce spune despre interceptarea mesajelor WhatsApp

politica

Directia Generala de Protectie Interna (DGPI), serviciul secret al MAI, neaga ca ar fi interceptat mesajele dintre prefectul Speranta Cliseru si un secretar de stat din MAI. Acuzatii in acest sens au fost lansate de Gabriela Firea.

„Presupusele interceptari ale unor conversatii prezentate in cadrul solicitarii dumneavoastra nu au fost efectuate de DGPI si nu au nicio legatura cu activitatea Directiei Generale de Protectie Interna (DGPI) -structura specializata, in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, ale carei atributii si competente legale, in domeniul securitatii nationale, sunt strict si transparent stabilite, potrivit prevederilor OUG nr. 76/2016.

In acest context, DGPI respinge ferm orice incercare de a implica institutia in dispute politice si reafirma atat determinarea de a actiona cu echidistanta, profesionalism in misiunile incredintate prin lege, cat si deschiderea pentru o corecta informare, in limitele competentelor si ale prevederilor legale”, se arata intr-un comunicat al DGPI transmis postului Realitatea TV.

Cristian Marculescu, sef DGPI, a intervenit la Realitatea TV, unde a precizat ca „mesajele au fost puse la dispozitia doamnei ministru de secretarul de stat”.

„Comunicatul mi-l asum in integralitate. Fac o precizare legate de provenienta mesajelor. Mesajele au fost puse la dispozitia doamnei ministru de secretarul de stat. Mesajele nu provin de la DGPI. Repet, din cate cunosc, aceste mesaje au fost puse la dispozitia doamnei ministru de catre secretarul de stat. Aceste mesaje nu provin de la DGPI, sunt convins ca persoana care le-a pus la dispozitie poate confirma aceste aspecte”, a spus Cristian Marculescu, sef DGPI.

Primarul general Gabriela Firea spune ca ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregatita in sedinta CEx PSD cu hartii care reprezentau discutii private pe WhatsApp, dupa ce in urma cu un an a recunoscut ca are discutii, de pe aceeasi aplicatie, ale unui senator si ca sunt usor de interceptat.

14369 afisari

Imaginea articolului Gabriela Firea: Carmen Dan mi-a spus de un an ca WhatsApp e usor de interceptat/ „Doamna ministru, ne spionati?”

Gabriela Firea: Carmen Dan mi-a spus de un an ca WhatsApp e usor de interceptat/ „Doamna ministru, ne spionati?”

„Doamna ministru a scos dintr-un dosar, desi nu cred ca avea de unde sa stie ce voi spune eu, decat daca imi urmareste corespondenta, probabil, a scos niste foi ca sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect si un secretar de stat. Am intrebat ‘Doamna ministru, ne spionati? Ne urmariti? Ne controlati mesajele, WhatsApp-urile?’ A intors atunci discutia si a spus ca domnul secretar de stat i-a pus la dispozitie. I-am spus ca ‘dumneavostra mi-ati spus acum un an sa am grija ce transmit pe WhatsApp pentru ca dumneavoastra aveti whatsapp-urile unui senator din Bucuresti si sa fiu precauta si atenta’. daca la acest nivel am ajuns. Noi ne luptam cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe langa noi, cu o doamna ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregatita in apararea sa cu niste mesaje private”, a declarat Gabriela Firea, la Romania TV.

Aceasta spune ca se poate simti spionata atata timp cat a fost prevenita de ministrul de Interne, Carmen Dan, ca aplicatia WhatsApp este usor de interceptat.

„De vreme ce stia ce voi spune eu si nu am vorbit cu nimeni si venise pregatita cu niste convorbiri private pe WhatsApp si m-a prevenit anul trecut sa fiu atenta ce vorbesc pe WhatsApp ca acestea sunt usor de interceptat si are la dispozitie, probabil de la serviciul intern de informatii al MAI, discutii dintre un senator si unele persoane….Si nici la acest argument nimeni nu a intervenit. Daca acesta e sensul in care se indreapta unii colegi „, a mai spus Firea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: