Sesizare oficiala la DNA impotriva Romania TV. Un membru CNA acuza postul de „favorizarea infractorului”

news

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), anunta ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in cazul Romania TV pentru favorizarea infractorului. Postul de televiziune este considerat complice la fuga lui Sebastian Ghita.

”Voi formula plangere la Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu dosarul 2457/1/2016, respectiv voi solicita organelor competente sa confirme complicitatea postului RomaniaTV la fuga lui Sebastian Ghita, respectiv favorizarea infractorului”, a scris Valentin Jucan pe Facebook.

Iata argumentele lui Jucan:

„Analiza inregistrarii arata cu claritate faptul ca integistrarea a fost realizata de profesionisti. Au fost cadre modificate, probabil scurtat minutajul. Nu cred ca ma insel daca afirm ca inregistrarea a fost realizata in chiar unul dintre birourile postului de televiziune. (Hol, dreapta)

Aspectele grave sunt, insa, altele.

In preambulul difuzarii inregistrarii, prezentatorul afirma cu subiect si predicat faptul ca inregistrarea se afla in redactie de o saptamana, lasata chiar de Sebastian Ghita. Sursele pe care le am afirma ca ar exista cel putin 10 astfel de inregistrari.

Pe langa faptul ca existenta acestor inregistrari probeaza premeditarea disparitiei lui Sebastian Ghita, postul de televiziune RomaniaTV se face culpabil de favorizarea infractorului, adica partas la fuga fostului deputat.

Anuntul postului cum ca inregistrarea se afla in posesia acestuia de o saptamana ridica legitima intrebare, ca esenta a jurnalismului corect: de ce nu a fost difuzata inregistrarea imediat dupa intrarea in posesie? Consider ca raspunsul este unul clar, acela ca difuzarea a fost programata cu precizie, data, cu o zi inaintea constatarii in mod oficial a incalcarii controlului judiciar. Cu alte cuvinte postul actioneaza dupa un calendar bine stabilit.

Mai mult, faptul ca luni postul a difuzat anuntul ca Sebastian Ghita se va afla in platourile RomaniaTV este, de fapt, o alta proba a complicitatii, mesajul avand ca scop inducerea in eroare a autoritatilor care aveau misiunea de a-l tine sub supraveghere pe Sebastian Ghita. Ce sens are sa faci un astfel de promo cand tu, post de televiziune, aflat in posesia inregistrarii, stii ca Sebastian Ghita de fapt nu va veni la televiziune ci se va face nevazut, imediat dupa receptia organizata de SRI.

Practic, intre ora terminarii receptiei si ora la care era anuntata aparitia la TV a lui Sebastian Ghita (aprox. 2 ore) s-a produs schimbul de masini care l-a facut disparut pe fostul deputat.

Procurorii pot cere caseta originala, asa cum, de altfel, si eu o voi face, ca membru CNA. Analiza tehnica a casetei si a echipamentelor de inregistrare poate arata unde a fost realizat filmul. Tot in aceasta procedura este de retinut ca posibila investigare firma fostei secretare a lui Sebastian Ghita, firma de productii video, firma care a realizat si clip-urile de campanie electorala ale Partidului Romania Unita. (In clipurile difuzate, in partea de jos, este marcata firma care a realizat materialul)”, a scris Jucan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: