Severin, 4 ani de puscarie, afirma ca a fost condamnat de „dusmanii Romaniei”: „Intr-o colonie nu exista stat de drept”

politica

Condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, Adrian Severin sustine ca a fost condamnat de dusmanii Romaniei. „Intr-o colonie nu exista stat de drept”, afirma Severin.

„Sentinta a fost pronuntata. Comedia s-a terminat. Mai precis acest act al comediei.

Asa cum ma asteptam, ceea ce a inceput ca o farsa jurnalistica s-a sfarsit printr-o farsa judiciara. Aceasta nu a fost lupta dintre cinste si coruptie, ci dintre patrie si dusmanii ei. Intr-o colonie nu exista stat de drept.

O batalie s-a incheiat dar istoria nu se sfarseste aici. Romanii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastra”, a scris Severin pe Facebook.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.

In februarie 2016, Adrian Severin a fost condamnat la trei ani si trei luni inchisoare cu executare, fiind acuzat ca, in perioada decembrie 2010 — martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la publicatia britanica „The Sunday Times”, care efectuau o investigatie sub acoperire, de a-i plati 100.000 euro anual in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, si votarii impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care acestia pretindeau ca o sustin, pe de alta parte.

„La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legislativul european, in legatura cu depunerea de amendamente. In contextul discutiilor din perioada ianuarie — martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia juridica, a raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta”, arata procurorii.

Potrivit DNA, in vederea incasarii sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele doua persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: