Severin nu mai vrea sa auda de Raed Arafat: „Este paranoic”. Face referire si la originea arabeasca a sefului DSU

politica

Atac violent al lui Adrian Severin la adresa lui Raed Arafat, pe care il sustinea inclusiv in strada pana acum cateva luni. Severin face referiri inclusiv la originea siriana a lui Raed Arafat, sustinand ca acesta nu intelege democratia.

„Daca am cerceta putin biografia doctorului Arafat, am constata doua lucruri. Iar acestea ar lamuri multe. Primul este ca a avut o viata cu suisuri si coborasuri, cu amenintari si salvari, cu succese si contestari care justifica pe deplin paranoia de care este afectat in prezent. Sentimentul ca o mare parte a populatiei, care candva il sustinea, nu il intelege, desi el este convins ca are dreptate, ii amplifica boala. Caci, da, pentru cei care il urmaresc cu atentie si luciditate, el prezinta azi toate simptomele unui om bolnav. Mai exact ale unui paranoiac.

Al doilea aspect tine de imprejurarea ca prin origine etno-culturala si prin profesie nu are apetenta democratiei. Exista o genetica a populatiei. Or, dr. Arafat are in gena sa culturala preceptele despotismului oriental. El s-a nascut si s-a format in sanul unui popor pentru care democratia – care inseamna transparenta, dare de socoteala, pluralism, control reciproc si contraponderi – este straina sau, in cel mai bun caz, o marfa de import”, sustine Adrian Severin intr-o postare pe Facebook.

„Avand aceste trasaturi – pe care nu avem de ce le reprosa – dr. Arafat nu are de ce se adresa direct populatiei. Nu noi suntem interlocutorul sau legitim. Interlocutorul sau si al nostru sunt decidentii politici. Ei trebuie sa il asculte, sa consulte alti experti din diferite domenii, sa decida si sa ne comunice decizia luata, urmand a raspunde pentru ea.

Acesti decidenti il exploateaza in orb pe dr. Arafat. Stiind ca paranoicii sunt convingatori, ca medicii sunt mai credibili decat politicienii si ca Arafat, in concret, detine un mare rezervor de simpatii populare, l-au lasat sa iasa in fata pentru a ne baga in oase frica, el iar nu ei, si in cap credinta, el iar nu ei, ca doar lipsirea de libertati ne poate salva. Si el, sarmanul, ne comunica deciziile lui, iar nu ale lor, desi numai deciziile lor, iar nu ale lui, au forta obligatorie si ne afecteaza viata”, mai afirma Severin.

In februarie, Severin a participat la un miting in Piata Victoriei in care participantii au scandat „Beuran si Arafat, sanatatea a salvat!”.

Citeste si: „Beuran si Arafat, sanatatea a salvat!”. Oamenii „Ciumei rosii” au confiscat Piata Victoriei. Protest cu zeci de pensionari

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: