Severin revine cu „Lista lui Severin”, agentii puterilor straine care s-ar fi infiltrat in politica si presa: „Istoria imi da astfel dreptate”

news

Adrian Severin revine cu noi precizari despre amplul scandal pe care l-a declansat in 1997, pe cand era ministru de Externe. El a sustinut atunci ca a intrat in posesia unei liste cu lideri politici si jurnalisti care erau agenti ai unor puteri straine.

Scandalul de atunci l-a determinat pe Adrian Severin sa demisioneze. Acum, el sustine din nou ca lista era reala si ca au ajuns si dovezi pe masa CSAT, insa acestea au disparut ulerior.

„A fost o incercare – in parte reusita, in parte esuata – de a opri (s-a obtinut doar amanarea) actiunile externe avand ca obiectiv aducerea la conducerea statului roman a unor lideri (era vorba in special de presedinte) care nu erau in realitate alesi de romani si care ar fi urmat sa faca jocul intereselor straine ori, cel putin, sa fie “intelegatoare” cu acestea. Acest demers extern antiromanesc si antidemocratic a venit la pachet cu ampla si, in cele din urma, reusita campanie publica care a bagat in mintile romanilor ca Romania este o republica (semi) prezidentiala in care politica externa, precum si toate deciziile esentiale de interes national sunt de resortul presedintelui, abuziv numit “sef al statului”, astfel incat sa fie acceptata fara cracnire o modificare in fapt a Constitutiei, echivaland cu o lovitura de stat tacita.

Toate acestea se vad azi cu ochiul liber. Istoria imi da astfel dreptate, confirmand legitimitatea demersului meu de atunci.

(…) Reamintesc ca “lista lui Severin” a fost intocmita pe baza informatiilor furnizate de serviciile noastre de specialitate, ale caror sefi confirmasera ca detin si probe ce pot fi puse pe masa CSAT (chiar daca nu ar fi putut fi prezentate si public). Sa fie oare vreo legatura intre initiativa mea sintetizata in Memorandumul amintit si disparitia subita a “probelor” promise, cu consecinta constand in cererea de a-mi prezenta demisia??? Nu stiu. Cert este ca dupa demisie, propunerea a disparut de pe agenda CSAT, iar presa noastra, atat de perspicace si de curioasa, de obicei, nu a observat si nu a cercetat acest lucru.

Din cate mi s-a spus, si inregistrarea audio a discutiilor lungi si aprinse din CSAT pe tema “listei lui Severin” a disparut. Ar fi fost lipsa de banda magnetica si de aceea suportul pe care se stocase dezbaterea a fost refolosit pentru o alta inregistrare. Pacat! Istoria a pierdut o marturie foarte interesanta”, a sustinut Severin intr-o postare pe Facebook.

Multi ani dupa aceea s-a vehiculat deseori in presa ca pe lista respectiva ar fi figurat numele lui Dumitru Tinu, Petre Mihai Bacanu, Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Viorel Salagean, Octavian Paler etc. Corneliu Vadim Tudor a afirmat ca si el a ajuns in posesia listei cu aceste nume.

Mai mult despre: ,

Comentarii: