Severin si Gelu Voican Voiculescu, nou partid pro-Rusia. Ce s-a discutat la Ambasada Rusiei la receptia de „Ziua Unitatii Nationale”

politica

Seful Sputnik Romania, Bogdan Alexandru Duca, anunta ca a discutat cu Adrian Severin, in timpul receptiei de zilele trecute de la Ambasada Rusiei, despre „construirea unei alternative”.

Duca a postat pe Facebook fotografii in care apare, la receptia oferita de rusi, alaturi de Adrian Severin (fost ministru, fost europarlamentar PSD, fost puscarias) si Gelu Voican Voiculescu (imlicat in lovitura de stat din decembrie 1989).

„Tot timpul o placere sa discut cu Adrian Severin. E drept, dincolo de rasetele in care ne-a surprins fotografia, discutia a fost serioasa, despre cum din pacate nu se construieste nicio alternativa…”, a scris Duca.

Cu Voican Voiculescu, Duca scrie ca a vorbit, la Ambasada Rusiei, „despre degenerarea politicii romanesti pana la caricatura de acum”.

La respectiva receptie s-a aflat si senatoarea Diana Sosoaca, alaturi de sotul ei. Imagini in care apar Sosoaca, sotul ei, si Adrian Severin au fost postate si pe pagina de Facebook a ambasadei.

Ambasada a anuntat ca „printre invitati s-au numarat reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai partidelor politice extraparlamentare, mediilor academice, organizatiilor neguvernamentale, inclusiv Asociatia de prietenie romano-ruse, ai mass-media, precum si ai asociatiilor de compatrioti rusi”.

„La evenimentul au fost prezenti peste douazeci de membri ai corpului diplomatic din statele prietenoase”, a precizat ambasada.

Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, a preluat in discursul sau temele de propaganda ale Moscovei, vorbind despre „provocarile la adresa intereselor nationale legitime ale Patriei create de politica agresiva de extindere a NATO spre est”.

„El a subliniat ca popoarele Rusiei pastreaza cu grija traditiile unice de secole de existenta pasnica si solidara intr-o societate care mentine relatii de respect reciproc intre zeci de nationalitati si adepti ai principalelor religii ale lumii. Aceasta formula unica de ‘unitate nationala’ a fost cea care a permis, in mod repetat, de-a lungul mai multor secole, statului rus sa mentina suveranitatea si independenta in ciuda atacurilor ostile ale colonialistilor si sa respinga cu succes diferitele tipuri de invazii straine”, se arata im postarea de pe pagina de Facebook a ambasadei.

„Rusia este nevoita sa reziste nu numai fortelor renaste ale neonazismului ucrainean, ci si incercarilor Statelor Unite si ale vasalilor sai din NATO de a-si pastra prin orice mijloace hegemonia mondiala, care este iremediabil un lucru al trecutului”, se mai sustine in postare.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: