In sfarsit, se aliaza si actioneaza impreuna. Lideri ai partidului lui Ciolos strang semnaturi alaturi de USR pentru „Fara penali in functii publice”

politica

Vlad Voiculescu, unul dintre liderii formatiunii lui Dacian Ciolos, s-a aflat joi in Piata Unirii din Iasi pentru a strange semnaturi in cadrul initiativei cetatenesti „Fara penali in functii publice”.

Voiculescu, fost ministru al Sanatatii in Cabinetul Ciolos, este unul dintre fondatorii Platformei Romania 100 si lider al partidului Romania Impreuna. Impreuna cu membri ai USR, el s-a aflat joi la Iasi pentru a sustine campania „Fara penali in functii publice”.

Obiectivul USR este ca pana la finalul anului 2018 sa inainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constitutiei prin care sa se interzica persoanelor condamnate penal la pedeapsa inchisorii sa candideze la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, daca au savarsit infractiuni in mod intentionat. Pentru ca proiectul de lege sa ajunga in Parlament sunt necesare cel putin 500.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot din cel putin jumatate din judetele tarii, iar USR s-a angajat sa sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: