Sfarsitul celei mai negre zile de la criza financiara din 2008: „A fost baie de sange la Bursa. Statul roman a pierdut 3 miliarde de dolari”

money

Cu doar o ora de tranzactionare ramasa pana la inchiderea celei mai dure sedinte bursiere de la criza incoace, Bursa de la Bucuresti inregistreaza o prabusire de 11%, ceea ce duce declinul de la inceputul anului la circa 4%. Astfel, piata locala de capital are sanse foarte mari sa inchida anul 2018 pe minus, anunta Ziarul financiar.

Cristian Agalopol  (Camera de Comert Romano-Americana) a declarat ca a fost baie de sange astazi, la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarii Рdintre care cel mai mare e statul Рau pierdut 3 miliarde de dolari. Si asta, doar la ideea adoptarii ordonantei.

„Doar initiativa acestei ordonantei a creat azi probleme majore pe piata de capital. De fapt, piata de capital a trecut astazi, poate, prin cele mai grele momente de la infiintare, fiind ingenuncheata numai la ideea ordonanantei.

Ceea ce s-a intamplat astazi pe bursa a fost o baie de sange pe care eu, in 20 de ani de activitate, n-am mai vazut-o. Piata bursiera are o pondere de 15% din PIB. Capitalizarea a pierdut astazi, 3 miliarde de dolari. Cine sunt cei care au pierdut: actionarii si statul, care e cel mai mare actionar al BVB si care si-a facut o mare defavoare.

Prin aceasta initiativa toate eforturile noastre de a duce piata de capital spre piata emergenta sunt puse in pericol. Astfel de initiative pot duce la manipulare de piata. Vrem ca ASF sa investigheze astazi tot ce s-a intamplat astazi”, a spus Cristian Agalopol, citat de ziare.com.

Mai mult despre: ,

Comentarii: