Sfarsitul ISIS? Rusii au facut PRAPAD printre jihadisti, ISIS a ramas cu numai 34 de baze

externe

ISIS este la un pas de infrangere, dupa ce rusii au distrus cea mai mare parte a bazelor jihadiste din Siria, anunta un jurnalist irakian.

„In prezent, ISIS mai are numai 34 de baze la Mosul, Raqqa, etc, numarul acestora fiind mult mai mare in trecut. Sfarsitul ISIS, care a fost creat de occidentali, este aproape”, a scris Mohammad Ali al-Hakim de la agentia de presa al-Nakhil, citat de express.co.uk.

Numai in ziua de vineri, in urma unui atac cu rachete lansate de pe nave din Marea Caspica, Rusia a reusit sa elimine peste 600 de jihadisti, a anuntat Ministerul Apararii de la Moscova.

Rusia si-a intensificat raidurile aeriene impotriva militantilor sirieni, inclusiv a celor din cadrul gruparii Stat Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris soldate cu 130 de morti si doborarea unui avion rus de pasageri in Egipt, in octombrie, soldata cu moartea tuturor celor 224 de persoane de la bord.

Politicienii rusi au afirmat ca atacurile de la Paris subliniaza nevoia ca Occidentul si Moscova sa uite divergentele si sa isi uneasca fortele impotriva militantilor din Siria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: