Sfarsitul lui Dragnea e aproape. Andronescu declanseaza atacul: „Domnul Dragnea trebuie sa iasa public si sa explice ce contin acele documente pe care le-a semnat”

politica

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, sambata seara, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea ar trebui sa iasa public si sa explice de ce a semnat protocolul cu SRI, in perioada in care era ministru al Dezvoltarii Regionale, pentru ca altfel „mesajul pe care il transmite public de multa vreme isi pierde credibilitatea”.

„Domnul Dragnea trebuie sa iasa public si sa explice ce contin acele documente pe care le-a semnat si sa explice si de ce le-a semnat, pentru ca altfel mesajul pe care il transmite public de multa vreme isi pierde credibilitatea, in opinia mea. Toti membrii de partid, si nu exagerez cand spun asta, si-ar dori sa fie mai eficienta guvernarea si oamenii sa fie mai multumiti. De aici apar, intotdeauna, niste frustrari ale oamenilor, care au impresia ca lucrurile nu merg asa cum ar trebui sa mearga”, a declarat senatorul PSD Ecaterina Andronescu, sambata seara, la Realitatea TV, potrivit news.ro.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a precizat, joi seara, ca in anul 2007 a fost semnat un protocol de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii si Ministerul Integrarii Europene in problematica prevenirii si combaterii terorismului, revizuit in anul 2008.

„In anul 2012, ministrul de la acea data, Eduard Hellvig, a semnat un Protocol de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului privind crearea cadrului tematic necesar schimbului de informatii prin intermediul Sistemului Informatic Integrat, protocol revizuit in anul 2014 si aplicat pana in prezent”, arata MDRAP.

Institutia precizeaza ca aceste protocoale au ca obiect problematica prevenirii si combaterii terorismului si a atacurilor cibernetice.

De asemenea, Ministerul Dezvoltarii spune ca aceste documente au fost emise de SRI si nu pot fi facute publice, fiind sub incidenta legii privind informatiile clasificate.

Precizarile au fost facute dupa ce G4Media a scris ca liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat in 2014, cand era vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, un protocol secret de colaborare cu Serviciul Roman de Informatii, dupa cum reiese dintr-un raspuns oficial furnizat unui cititor de catre Ministerul Dezvoltarii, condus de Paul Stanescu. Din raspunsul oficial rezulta ca la minister au fost semnate in total patru protocoale cu SRI: in 2007, 2008, 2012 si 2014.

Liviu Dragnea a fost ministru al dezvoltarii regionale in perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014. Dragnea a declarat despre protocoalele cu SRI ca ”reprezinta baza scrisa pentru un sistem de politie politica”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: