Sfidand sanctiunile internationale, Coreea de Nord a testat un focos „de foarte mari dimensiuni”, conceput pentru rachetele strategice

externe

Coreea de Nord, testare, focos, racheta

Coreea de Nord a testat un focos „de foarte mari dimensiuni” conceput pentru o racheta de croaziera strategica si a lansat un nou tip de racheta antiaeriana, a informat sambata presa de stat, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Directia pentru rachete (din Coreea de Nord) a efectuat un test de putere al unui focos de foarte mari dimensiuni proiectat pentru racheta strategica de croaziera +Hwasal-1 Ra-3+”, a transmis agentia de nord-coreeana KCNA.

Phenianul a efectuat, de asemenea, vineri dupa-amiaza o lansare test a „un nou tip de racheta antiaeriana +Pyoljji-1-2+ in Marea de Vest”, cunoscuta si sub numele de Marea Galbena, a adaugat KCNA.

„Un anumit obiectiv a fost atins” datorita testului, a continuat agentia fara a furniza alte informatii.

Aceste doua teste fac parte din „activitatile obisnuite ale directiei si institutelor de stiinte a apararii afiliate acesteia”, a indicat aceeasi sursa.

La inceputul lui aprilie, Phenianul a afirmat ca a testat o noua racheta hipersonica cu raza medie si lunga de actiune, cu combustibil solid. Media de stat a difuzat atunci o inregistrare video a lansarii in prezenta numarului unu nord-coreean, Kim Jong Un.

Coreea de Nord continua sa-si dezvolte programele de armament, in special nuclear, in pofida sanctiunilor internationale la care este supusa.

De la inceputul anului, tara, dotata cu arme nucleare, a numit Coreea de Sud „principalul sau inamic”, a inchis agentiile dedicate reunificarii si dialogului inter-coreean si a amenintat ca va intra in razboi pentru orice incalcare a teritoriului sau „chiar si de o miime de milimetru”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: