Sfidare incredibila. Ciorbea este iar in vacanta, tocmai cand Toader da ordonanta care ii scapa pe Dragnea si pe condamnatii cu gulere albe

politica

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, se afla din nou in vacanta, in conditiile in care Opozitia ii solicita sa se pregateasca sa atace la CCR noua ordonanta pe Justitie pregatita de Tudorel Toader. Ciorbea a fost in vacanta si in octombrie 2018, cand Toader a dat ordonanta care modifica legile justitiei.

Anuntul ca Victor Ciorbea este in vacanta a fost facut, luni, de deputatul USR Stelian Ion. Acesta l-a cautat pe Avocatul Poporului pentru a discuta despre ordonanta care ii permite lui Dragnea sa scape de condamnarea in dosarul Referendumul insa a aflat ca Ciorbea este iar in vacanta.

„Mari sperante in Avocatul Poporului in ultimul timp nu mai avem, dar solicitarea publica am facut-o. Avocatul trebuie sa constientizeze ca reprezinta o institutie, nu infractori”, a spus deputatul.

Parchetul General, PNL si USR i-au solicitat in octombrie 2018 Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu unele prevederi din ordonanta de urgenta care modifica legile justitiei, insa Victor Ciorbea era in vacanta in Miami. Mai mult, el nu a delegat catre adjunctii sai atributia de sesizare a Curtii Constitutionale. El a sustinut ca institutia Avocatul Poporului este o autoritate publica unipersonala, autonoma si independenta.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat, duminica, faptul ca ministerul a pregatit o ordonanta de urgenta pentru repunerea in termen a celor condamnati de complete nelegal constituite. In privinta acestei OUG, Toader a subliniat ca pot fi rejudecate atat condamnarile, cat si achitarile.

Pe 2 octombrie 2018, premierul Viorica Dancila a sesizat CCR in legatura cu existenta unui conflict juridic intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) cu privire la formarea completelor de cinci judecatori de la instanta suprema. Controversele au inceput dupa ce a intrat in vigoare Legea 304/2004 de modificare a legii privind organizare judiciara. Aceasta prevede ca vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si presedintele Sectiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecatori, ci toti magistratii din complet sunt trasi la sorti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: