Sfidare uriasa dupa miercurea neagra, Guvernul va forta adoptarea ordonantei. Iohannis va fi prezent la sedinta

politica

Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat, joi, ca Guvernul Dancila va introduce pe ordinea de zi ordonanta de urgenta privind instituirea „taxei pe lacomie” desi aceasta nu se afla pe agenda sedintei pe care tot guvernul a facut-o publica miercuri.

„Probabil ca da (n.r.: se va introduce ordonanta). Sigur. E un atribut al oricarui ministru sa ceara orice act important pe ordine suplimentara. Eu cred ca tot ce avem de facut vom face si va fi spre binele Romaniei”, a declarat Marius Budai, ministrul Muncii, in Parlament, conform Mediafax.

Presedintele Iohannis a anuntat, miercuri, ca intentioneaza sa participe la aceasta sedinta. El a lansat critici dure la adresa noii ordonante privind introducerea de taxe si impozite, solicitand guvernului sa o retraga.

„Cu totii am aflat ca Guvernul pregateste OUG pentru a introduce noi taxe si impozite. Aceasta ma duce cu gandul la discursul inaugural al doamnei prim-ministru: Tineti minte, nu vom introduce noi impozite si taxe. Iata ca a trecut un an si au aparut noi taxe.

Aceasta OUG nu a fost discutata cu partenerii din mediul economic, nu are o analiza la fundamentare. Acest proiect vine cu idei nemaiauzite pana acum, arunca in haos economia. Se prevede acolo supra-impozitarea companiilor din mediul energetic. Singurul rezultat pe care putem sa-l ghicim este ca vom plati mai mult pentru curent si pentru gaz.

In acelasi timp am primit asigurari de la responsabili din mediul telecomunicatiilor, ii va afecta si pe ei, vom plati mai mult pentru telofonie, internet, si asa mai departe. Pe scurt, ne asteptam ca toate sa se scumpeasca, acesta va fi efectul.

Se introduc nenumarate modificari fara consultari, fara dezbatare, fara o analiza de fundamentare. Se introduce un nou concept, taxa pe lacomie, din lacomia pesedistilor care vor lua bani mai multi. Aceste lucruri vor da peste cap toata economia si, mai grav, toate bugetele romanilor. Aceste masuri vor fi platite de oamenii de rand.

Nu trebuie sa se intample, Guvernul sa se razgandeasca, sa o puna in discutie, sa o negocieze cu patronatele cu sindicate si dupa o analiza profunda sa revina cu o analiza sustenabila.

Concluzia este ca nu au bani, inveteaza pe picior impozite si taxe”, a declarat presedintele Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: