Sfidarea coruptilor. Complicii lui Oprescu ranjesc in fata tribunalului din Napoli dupa ce au fost eliberati. Ei sunt condamnati in Romania la puscarie cu executare

news

Doi dintre complicii lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, s-au pozat ranjind cu avocatii lor in fata tribunalului din Napoli dupa ce judecatorii italieni au decis sa ii puna in libertate pana la judecarea cererii de extradare.

Cei doi sunt Cornel Bogdan Popa, fost director in Primaria Capitalei, condamnat la 11 ani si 6 luni de inchisoare, si afaceristul Romeo Albu, condamnat la 6 ani. Ei au fost eliberati sambata de catre Curtea de Apel din Napoli, moent in care s-au pozat in fata tribunalului.

Curtea a decis ca ei sa fie in libertate pana la judecarea cererii statului roman de extradare a lor.

„Pentru noi e o chestiune foarte importanta, pentru ca ieri am avut acest prim rezultat. Domnii Popa si Albu s-au predat din proprie initiativa la inchisoare in urma cu doua zile. Vineri la 12, Curtea de Apel din Napoli, prin presedintele Gabriela Gallucci, a decis ca sa fie judecati in libertate”, a spus pentru Libertatea avocatul Giancarlo Madonna, unul dintre aparatorii celor doi.

A fost o eliberare data pe baza faptului ca ei se afla aici in Italia de aproximativ cinci ani, dezvolta activitati in Italia cu o firma de avocatura. Inclusiv familiile lor sunt rezidente aici.

„Iar joia viitoare, pe 16 iunie, va fi audierea care priveste cererea de predare in Romania. Evident, aceea va fi o noua batalie de infruntat. Dar eliberarea de ieri este un rezultat important si speram ca va fi bine si atunci. Nu exista alte noutati la acest moment, totusi sunt liberi, Sectia a VIII-a a Curtii de Apel le-a permis eliberarea”, a mai spus avocatul.

Pe site-ul oficial al Politiei Romane, Bogdan Popa si Romeo Albu inca figureaza ca fiind dati in urmarire generala pentru punerea in executare a pedepsei cu inchisoarea.

Condamnat definitiv la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru luare de mita si grup infractional organizat, Sorin Oprescu este si el liber in Grecia, unde se judeca extradarea solicitata de instantele din Romania.

In dosarul condamnarii primarului Sorin Oprescu este dezvaluita o retea in care, pe baza banilor deturnati din bugetul Bucurestiului, membrii retelei isi cumparau ceasuri de 10.000 de euro, lucrari de master sau cofetarii pentru familie. Sorin Oprescu a sustinut in fata judecatorilor din Atena, unde a fugit, ca intreg cazul impotriva lui e un abuz.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: