Sfidarea lui Oprisan. Cu masca sub nas in fata jandarmilor si a lui Ludovic Orban la ceremoniile legate de Unirea Principatelor Romane

politica

Fostul baron PSD de Vrancea, Marian Oprisan, a stat cu masca sub nas la ceremoniile de la Focsani dedicate Unirii Principatelor Romane. Alaturi de el s-a aflat deputatul PSD Nicusor Halici.

Oprisan a purtat incorect masca de protectie chiar in fata jandarmilor, el stand chiar in primul rand in fata oficialitatilor locale.

La Focsani a fost prezent si presedintele Camerei Deputatilor, liderul PNL Ludovic Orban. ”Trebuie sa desavarsim Unirea prin a da Moldovei ceea ce merita: o infrastructura de transport”, a afirmat Orban.

”A fost un gest politic realizat de patrioti, de oameni cu un curaj remarcabil si, mai ales, de oameni politici care au fructificat la maxim oportunitatile oferite de tratativele de pace din Razboiul Crimeei si care au gasit solutia sa nu faca 2 principate unite, ci sa construiasca o Romanie”, a afirmat Orban.

Acesta a afirmat ca ”nu este Mica Unire, ci este prima Unire, fara de care Romania nu ar fi putut sa devina Romana Mare”.

”Din pacate, 30 de ani, Moldova a fost ocolita de marile investitii. Primii kilometri de autostrada au fost dat in circulatie abia anul trecut, este vorba despre cei 17 km de autostrada de pe Centura Bacau. Trebuie sa desavarsim Unirea prin a da Moldovei ceea ce merita o infrastructura de transport care sa asigure conectarea la toate coridoarele de transport european, astfel incat dezvoltarea economica sa aiba o baza solida, iar investitiile sa treaca Carpatii”, a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Acesta considera ca ”este momentul sa apasam mai tare pedala coeziunii economice si sociale si sa permitem o dezvoltare spectaculoasa a Moldovei in anii care vor veni”.

”Pentru noi este un angajament pe care-l vom duce la bun sfarsit pentru ca in urmatorii 6-7 ani sa avem autostrada de la Siret, Suceava, Bacau, Focsani, Buzau pana la Bucuresti, sa avem autostrada care sa lege Iasiul de coridoarele de transport si nu in ultimul rand, autostrada care sa faca legatura intre Bacau si Brasov. Sunt obiective fundamentale de care va depinde dezvoltarea tuturor judetelor Moldovei”, a incheiat liderul PNL.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: