Shhaideh, pe cale sa-si urmeze stapanul la puscarie: „Nu recunosc. Nu inteleg ce fapta am savarsit”

news

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a transmis, marti, la termenul de judecata de la Tribunalul Bucuresti al dosarului „Belina”, ca nu recunoaste acuzatiile care i se aduc in aceasta cauza si ca nu intelege ce fapte a savarsit. Instanta a stabilit un nou termen pe 10 septembrie.

La termenul de marti al dosarului „Belina”, judecat la Tribunalul Bucuresti, a fost prezent si Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, acesta fiind intrebat daca recunoaste acuzatiile in acest dosar.

„Consider ca nu am facut nimic”, a spus Adrian Gadea, citat de Mediafax.

La randul sau, nici fostul vicepremier nu a recunoscut acuzatiile.

„Cu toata stima, va rog sa imi permiteti, eu nici pana astazi, dupa ce am citit, am discutat cu doamna avocat, nu inteleg ce fapta am savarsit. Nu recunosc”, a declarat Sevil Shhaideh, in fata instantei. Ea este acuzata de procurori de abuz in serviciu.

In cazul in care inculpatii recunosc acuzatiile, ei pot beneficia de reducerea pedepsei, in cadrul unei proceduri simplificate de judecata.

Toti inculpatii au contestat probele, iar instanta a dat un nou termen de judecata pe 10 septembrie, la ora 11.00, cand urmeaza sa dea declaratii in fata judecatorilor Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Dosarul a fost pana acum in procedura de camera preliminara.

Pe 27 iunie 2018, procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Sevil Shhaideh pentru abuz in serviciu in dosarul Insula Belina, clasand acuzatiile pentru Rovana Plumb in aceasta cauza.

Alaturi de aceasta, au mai fost trimisi in judecata Ionela Stoian, la data faptei director in cadrul M.D.R.A.P, pentru complicitate la abuz in serviciu, si Ionut Adrian Gadea, la data faptei presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, pentru complicitate la abuz, alaturi de alti functionari publici.

„In anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptata H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost incalcate o serie de dispozitii legale”, se arata in rechizitoriul intocmit.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: