Shhaideh, Serban Nicolae, Nicolicea, Plesoianu ar trebui sa fie exclusi din PSD. O spune chiar Codul de Etica al PSD

politica

Potrivit Codului de Etica al PSD, adoptat in decembrie 2015, membrii de partid care care se afla in functii alese sau numite raman fara sustinere politica daca impotriva lor a fost inceputa urmarirea penala sau daca au un comportament „injurios, agresiv sau neadecvat fata de cetateni”.

Daca prevederile acestui cod, document oficial al PSD, ar fi respectate, mai multu membri de frunte ai partidului ar trebui sa fie exclusi.

Sevil Shhaideh ar trebui sa fie exclusa din partid pentru ca DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa in dosarul „Belina”. Ea insa a fost promovata in mai multe consilii de administratie de unde castiga sume uriase.

Citeste si: A dat norocul cel mare peste Shhaideh. Fostul ministru a fost numita in noi functii, de unde va incasa sume enorme fara sa faca mai nimic

In aceeasi situatie se afla si Rovana Plumb, si ea urmarita penal in cazul „Belina”.

Serban Nicolae, Eugen Nicolicea si Liviu Plesoianu ar trebui si ei sa fie exclusi din partid pentru comportament „injurios, agresiv sau neadecvat fata de cetateni”.

Nicolae l-a injurat pe un cetatean roman pentru ca il critica pe medicul ALDE Razvan Constantinescu.

Citeste si: Serban Nicolae l-a injurat intr-un mesaj privat pe un cetatean roman. Judecatorul Cristi Danilet, socat: „Nu pot sa cred”

Nicolicea a catalogat-o „mincinoasa”, „jalnica” si „tampita” pe realizatoarea B1 TV Nadia Ciurlin, intr-un scandal in direct.

Plesoianu a avut si el dese referiri jignitoare la adresa protestatarilor din Piata Victoriei. El i-a catalogat recent drept „ticalosi” si „prosti”.

Codul de Etica al PSD a disparut de pe site-ul oficial al partidului, insa mai poate fi regasit pe site-ul filialei PSD Iasi.

contractul 2

Mai mult, liderii PSD anuntau ca prin acest cod semneaza un „contract social” prin care se angajau sa respecte cu sfintenie prevederile.

contractul

 

Codul de etica si conduita se aplica tuturor persoanelor ce au calitatea de membri ai PSD, indiferent daca ocupa sau nu functii politice, de reprezentare sau de conducere in diversele structuri politico-administrative, centrale sau locale, se arata in document.

„Incalcarea cu intentie in timpul mandatului a oricaror criterii de conduita si integritate atrage dupa sine retragerea sprijinului politic pentru persoana in cauza si demisia de onoare a acesteia din functia pe care o detine”, se specifica in Cod.

Neindeplinirea, indeplinirea cu rea-credinta sau nerespectarea prevederilor ori obligatiilor prevazute in Cod pot atrage, potrivit Statutului PSD, o serie de sanctiuni care sunt stabilite in functie de gravitatea situatiei: retragerea sprijinului politic; suspendarea din functia politica; suspendarea din calitatea de membru de partid; excluderea din partid.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: