Si-a testat nevasta preferential. Seful Spitalului din Piatra-Neamt a fost dat afara de Nelu Tataru

news

Managerul Spitalului Judetean Piatra-Neamt, Florin Apostoae, a fost revocat din functie, joi seara, prin ordin de ministru, el fiind interimar in aceasta functie din 4 aprilie.

„Am primit joi seara ordinul de revocare de la minister. Avand in vedere situatia de urgenta, probabil domnul ministru s-a gandit sa puna un medic epidemiolog de la DSP”, a declarat medicul Florin Apostoae, vineri, la Antena 3.

Florin Apostoae, medic in medicina de urgenta, este la sefia spitalului din data de 4 aprilie.

Intrebat daca sotia sa a primit tratament pentru COVID-19 la domiciliu, asa cum scrie presa locala, medicul a confirmat informatia. „Sotia mea are o problema imunitara, eu i-am administrat preventiv tratament anti-COVID-19, sunt medic”, a spus Florin Apostoae.

Intrebat daca i se pare corect si legal, avand in vedere ca sotia sa nu este bolnava si multi bolnavi de coronavirus poate asteapta acest tratament si nu au acces la el, medicul a replicat: „Avand in vedere riscul ca eu sa fac, Doamne fereste, o forma asimptomatica de COVID-19 si sa transmit aceasta boala sotiei, care are probleme imunitare, am dorit preventiv sa-i administrez aceste medicamente, pentru a nu aparea o situatie mai grava. Am vrut sa previn o boala pe care eu insumi puteam sa o aduc in familia mea”, a explicat fostul manager al Spitalului Judetean Neamt, Florin Apostoae, intr-o intervetie telefonica la Antena 3.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, va verifica vineri situatia din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Piatra Neamt, vizita fiind anuntata vineri dimineata.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt a anuntat joi ca 30 de pacienti confirmati cu COVID-19 vor fi transferati la Iasi.

Numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, in judetul Neamt, a ajuns, joi, la 202.

La acest moment, in spitalul din Piatra-Neamt sunt sapte medici de boli infectioase, la care se mai adauga doi medici pneumologi, detasati de la alte unitati medicale din Neamt.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: