„Si acum vine bomba! Sapte lideri PSD-ALDE sunt vizati de sanctiuni din partea Occidentului. Dragnea deschide lista” – anuntul unui senator PNL

politica

Senatorul PNL Florin Citu anunta ca statele occidentale, in frunte cu SUA, au in vedere sa introduca sanctiuni impotruva a sapte lideri PSD si ALDE care contribuie major la slabirea statului de drept prin actiunile impotriva justitiei.

Senatorul PNL afirma ca a obtinut aceasta informatie in urma unei discutii cu un inalt oficial strain. „Masurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare pana la interdictia politicienilor de a participa la intalniri cu omologii lor din alte tari, supravegherea conturilor bancare, restrictii la transferurile bancare etc… Toate, sanctiuni deja aplicate unui numar mare de lideri politici”, afirma Citu.

Iata mesajul integral al senatorului PNL:

”Daddy’ deschide lista!

Lucrurile sunt pe cale sa intre intr-o zona periculoasa. Nu este clar daca si pentru Romania sau doar pentru o parte dintre romani! Am participat la o discutie unde, printre altii, erau prezenti si reprezentatii a doua tari cu care Romania are parteneriate strategice. Unul dintre ei, m-a luat deoparte si m-a intrebat ce naiba se intampla cu Romania. Era ingrijorat. Printre altele, mi-a spus foarte clar ca independenta justitiei este vitala in tara lui si in restul tarilor membre NATO. Partenerii nostri cauta cel mai eficient mod de a da un semnal clar Romaniei ca nu sunt de acord cu ce se intampla. Evident vorbea despre atacurile politicienilor la justitie pentru a-si rezolva problemele personale.

Putin contrariat am intrebat: ok, si ce se poate intampla? Atunci mi-a prezentat un scenariu.

In opinia lor experienta acumulata pana acum, masurile luate impotriva unor tari care nu respecta democratia nu s-au dovedit eficiente cand au fost aplicate doar statelor (sanctiuni economice, embargou, etc ). A devenit si mai precis cand mi-a explicat ca sanctiunile luata impotriva unor lideri politici sunt mult mai eficiente. Mi-a dat exemplu Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Iran.

Pe intelesul tuturor, partenerii nostri strategici pot lua masuri impotriva unor oameni politici care genereaza instabilitate in zona. Masurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare pana la interdictia politicienilor de a participa la intalniri cu omologii lor din alte tari, supravegherea conturilor bancare, restrictii la transferurile bancare etc… Toate, sanctiuni deja aplicate unui numar mare de lideri politici.

Si acum vine bomba! Exista deja o lista de sapte politicieni din guvern si Parlament care sunt pe cale sa primeasca astfel de sanctiuni. Mi-a dat si cateva nume. Ministri si parlamentari din coalitia PSD+ALDE. Pentru mine este clar, mai ales acum, ca a vorbit foarte serios. Activarea acestor sanctiuni este iminenta.

#romaniitrebuiesastie

P.S. In noiembrie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost instiintat ca i-a fost retrasa viza de calatorie in aprilie 2012″, a scris Florin Citu pe Facebook.

12 state partenere, in frunte cu Statele Unite, au transmis, cu o zi inainte de receptie, autoritatilor romane un mesaj comun prin care au cerut sa nu fie slabit statul de drept prin modificarea Codurilor penale si de procedura.

„Noi, partenerii si aliatii internationali ai Romaniei, facem apel la toate partile implicate in modificarea Codului Penal si a Codului de procedura penala sa evite schimbarile care ar slabi statul de drept sau capacitatea Romaniei de a lupta impotriva infractionalitatii si coruptiei. Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient. Ii incurajam pe romani sa continue pe aceasta cale. Partenerii UE evoca de asemenea concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, din 12 decembrie 2017, care solicitau Romaniei sa isi concentreze eforturile asupra consolidarii progreselor obtinute, sa evite orice pasi inapoi si sa apere independenta judecatorilor si procurorilor”, se arata in mesajul comun.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: