Si-au dat foc la valiza. Scandalagioaica Maria Grapini a fost aleasa vicepresedinte al unei comisii a Parlamentului European

politica

Europarlamentarul PSD Maria Grapini anunta ca a fost aleasa, miercuri, vicepresedinte al Comisiei pentru Piata Interna si Protectia Consumatorilor (IMCO).

“Sunt onorata de aceasta alegere, le multumesc europarlamentarilor, colegi de Comisie, care m-au votat! Ma bucur ca voi putea reprezenta, si in acest nou mandat, interesele IMM-urilor, ale producatorilor, ale economiilor statelor membre, dar mai ales ale consumatorilor!

M-am luptat pentru tratament corect, pentru renuntarea la diferente de abordare politica si economica Est-Vest, pentru eliminarea calitatii duble a produselor, asta voi face si pe viitor.

IMM-urile, oriunde s-ar afla, au nevoie de sprijin concertat pentru a se putea dezvolta, consumatorii se bazeaza pe noi pentru ca le-am garantat respectarea drepturilor, intr-o Europa unita si justa!”, se arata intr-un comunicat de presa transmis redactiei de Grapini.

De asemenea, eurodeputata PNL Adina Valean a fost aleasa miercuri presedinta a Comisiei pentru industrie, cercetare si energie (ITRE) a Parlamentului European (PE), informeaza un comunicat de presa.

Adina Valean a precizat in comunicat ca este bucuroasa sa revina la Comisia ITRE, dupa doi ani si jumatate in fruntea Comisiei de Mediu din Parlament.

„Am 10 ani de experienta in Comisia pentru industrie, cercetare si energie si cred ca politicile sale acopera exact domeniile de oportunitate pentru dezvoltarea competitivitatii europene in general si a Romaniei in particular. Astfel, in domeniul energiei, Romania isi poate consolida rolul de jucator important pe piata regionala si europeana devenind un vector de securitate si competitivitate in piata gazului”, a declarat eurodeputata membra a grupului Partidului Popular European din PE.

„Pentru cercetare avem ingineri, IT-isti performanti nu numai acasa, ci si pe plan international. La fel, in telecomunicatii pornim cu un capital uman extraordinar si va trebui sa ne gasim nisa in noile domenii precum Inteligenta Artificiala, noul Cloud european sau integrarea bazelor de date europene in domeniul cercetarii si sanatatii”, a mai afirmat eurodeputata in comunicatul citat.

Adina Valean este parlamentar european din 2007, in legislaturile anterioare fiind presedinta a Comisiei de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si vicepresedinta a Parlamentului European.

Comisiile Parlamentului European au miercuri, la Bruxelles, reuniunile constitutive, mai multi eurodeputati romani fiind in carti pentru functii de conducere, in urma negocierilor dintre grupurile politice.

Mai mult despre:


Comentarii: