Si Carmen Dan ar putea ramane fara loc pe lista la parlamentare. PSD-ului ii este teama de 10 August

politica

Carmen Dan si Viorica Dancila se razboiesc in aceste zile pentru a fi nominalizate in fruntea listei pentru Senat a PSD Teleorman. Carmen Dan doreste sa obtina un nou mandat, insa Paul Stanescu neaga ca s-a luat o decizie in acest sens.

Presedintele PSD Teleorman, Adrian Gadea, un apropiat al lui Liviu Dragnea, vrea sa o propuna pe Carmen Dan pentru un post de senator, sustin surse din partid, citate de Libertatea. Victoria fostului ministru de interne, de imaginea caruia atarna greu episodul 10 august, ar putea veni cu ajutor de la Liviu Dragnea, care nici acum nu a iertat-o pe Viorica Dancila pentru ca nu i-a fost fidela 100% si i-a luat locul imediat dupa ce a fost incarcerat.

Printre cei care nu o vor pe Dancila se afla si Paul Stanescu, secretarul general al PSD.

Nu doar Liviu Dragnea ar dori-o pe Viorica Dancila trasa pe linie moarta, ci si Paul Stanescu.

“Practic vor sa o scoata total din joc pe Dancila. Iar faptul ca i-au luat sefia Organizatiei de Femei cred ca e mai mult o frustrare personala a lui Paul Stanescu. Pe lista scurta era Tapardel (n.r. – Claudia Tapardel, fost europarlamentar PSD), dar nu ar fi avut niciun argument sa o puna pe Tapardel si sa o schimbe pe Viorica Dancila si atunci au gasit-o pe Doina Federovici, care a castigat Consiliul Judetean”, au completat sursele.

Pe de alta parte, Carmen Dan trebuie sa treaca insa si de filtrul partidului, dupa ce Vasile Dancu a venit cu un set de criterii, printre care integritate, leadership, aptitudini intelectuale, integritate morala, o activitate intensa in cazul celor care au mai fost parlamentari. Surse din tabara lui Marcel Ciolacu au declarat ca e destul de greu ca, dupa 10 august, Carmen Dan sa treaca de toate criteriile lui Dancu.

Fostul ministru de interne nu a negat, intr-o declaratie pentru Libertatea, ca ar putea sa intre in cursa interna a Organizatiei PSD Teleorman pentru un post de senator, loc pe care il ocupa si acum.

„Tot ce va pot spune acum este ca voi participa la discutiile din filiala, nu ar fi corect sa ma antepronunt. Va exista o discutie in organizatie si un CEx al organizatiei va decide. Abia apoi vor fi facute propunerile la Bucuresti”, a declarat Carmen Dan.

Rugat si el sa spuna pe mana cui va merge, Adrian Gadea a raspuns scurt si a spus ca nu a facut deocamdata nicio propunere, chiar daca s-a intalnit marti cu Marcel Ciolacu pentru a analiza rezultatele filialei.

Paul Stanescu a declarat ca informatia potrivit careia Carmen Dan ar fi propunerea PSD Teleorman nu este adevarata.

Viorica Dancila nu a comentat aceste informatii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: