Si Carmen Dan si-a gasit „salariu gras”, la fel ca Dancila. Fostul ministru de Interne al lui Dragnea a fost angajata de Uniunea Notarilor Publici

politica

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USRPLUS), batut de jandarmi la mitingul din 10 august 2018 desi isi tinea mainile sus, anunta ca fostul ministru de Interne Carmen Dan si-a gasit si ea un loc ce munca cu „salariu gras”.

Carmen Dan lucreaza acum la Centrul National de Administrare a Registrelor Nationale Notariale – Infonot, structura aflata in subordinea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania.

„NE-A GAZAT, ACUM S-A ANGAJAT – CARMEN DAN ARE SALARIU GRAS

Un alt soldat credincios al lui Daddy a fost ‘recuperat’ de pe linie moarta si a primit o sinecura pe masura serviciilor prestate pentru sefu’. Carmen Dan si-a gasit o slujba la Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania. Mai precis, la Centrul National de Administrare a Registrelor Nationale Notariale – Infonot, care se ocupa cu organizarea si functionarea tuturor registrelor nationale notariale.

Ce o recomanda pe fosta secretara de scoala generala din Videle cu licenta luata la 30 de ani sa fie angajata la UNNPR pe un salariu gras? Chiar ea a recunoscut – este ‘omul lui Liviu Dragnea’.

Pana la pedeapsa cuvenita in dosarul #10August, pentru ex-ministra din Teleorman ‘viata merge inainte’ si leafa la fel. Date fiind competentele deosebite ale duamnei, este foarte ocupata la serviciu, abia pridideste sa-l laude pe don Livio ca e ‘puternic si semet’ in puscarie.

Totusi, as sfatui-o pe Carmen Dan sa nu stea atat de linistita, admirand infractorii. In ciuda tuturor eforturilor facute de cei pusi in functii cheie de PSD sa ingroape dosarul, #10August a fost redeschis. Si nu renuntam. Iar vinovatii vor plati. Mai tarziu decat ar trebui, dar vor plati”, a scris Gheorghe pe Facebook.

Conform site-ului propriu, Infonot este o entitate cu personalitate juridica, infiintata si organizata sub autoritatea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, infiintata la data de 01.05.2013 avand drept scop administarea registrelor nationale notariale (art. 62 din Legea nr. 36/1995, republicata).

Curtea de Apel Bucuresti a dispus in urma cu o luna redeschiderea anchetei impotriva fostilor sefi ai Jandarmeriei in dosarul „10 august”, dupa ce a fost admisa o plangere a unui protestatar.

Este vorba despre Ioan Craciuneanu, care a fost gazat si amenintat de jandarmi la mitingul din Piata Victoriei din 10 august 2018, iar o grenada de mana cu efect iritant lacrimogen a cazut langa el si l-a ranit la picior.

Curtea de Apel i-a admis acestuia plangerea impotriva ordonantei DIICOT prin care dosarul a fost clasat pe 26 iunie 2020.

Potrivit deciziei instantei, in baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedura penala admite plangerea formulata de petentul Craciuneanu Ioan impotriva ordonantei nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si, in consecinta: Desfiinteaza ordonanta nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a PICCJ – DIICOT in privinta solutiilor de:

* clasare a cauzei sub aspectul savarsirii de catre suspectii Cazan Laurentiu Valentin, Chirica Mihai Dan, Cucos Gheorghe Sebastian si Sindile Ionut-Catalin a infractiunilor de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva;

* clasare a cauzei sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la fals intelectual si participatie improprie la uz de fals;

* clasare a cauzei sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu, respectiv complicitate la participatie improprie la purtare abuziva;

* clasare a cauzei sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului, fals intelectual.

In urma acestei decizii, care este definitiva, procurorii vor redeschide urmarirea penala impotriva fostilor sefi ai Jandarmeriei, colonelul Gheorghe Sebastian Cucos, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Romane; maiorul Laurentiu Cazan, fost director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti; colonelul Catalin Sindile, fost sef al Jandarmeriei Romane.

De asemenea, va fi redeschisa urmarirea penala si in cazul comisarului-sef de politie Mihai Dan Chirica, fost secretar de stat pentru relatia cu prefectii din MAI.

„Trimite cauza la procuror in vederea: completarii urmaririi penale fata de suspectii Cazan Laurentiu Valentin, Chirica Mihai Dan, Cucos Gheorghe Sebastian si Sindile Ionut-Catalin sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva; completarii urmaririi penale cu privire la infractiunile de participatie improprie la fals intelectual si participatie improprie la uz de fals; completarii urmaririi penale cu privire la infractiunile de complicitate la abuz in serviciu, respectiv complicitate la participatie improprie la purtare abuziva; completarii urmaririi penale cu privire la infractiunile de favorizarea faptuitorului, fals intelectual si uz de fals. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu azi, 16.04.2021. Judecator Ghita Ciprian Alexandru”, se mai arata in hotararea instantei.

Ioan Craciuneanu este unul dintre protestatarii care au avut de suferit in urma interventiei in forta a jandarmilor la mitingul din Piata Victoriei.

„Mi-a explodat o grenada foarte aproape de picior. Mi-au intrat ceva chimicale in partea de jos a piciorului, care este usor infectata si schijele celelalte au taiat pur si simplu carnea”, declara Ioan Craciuneanu, la o saptamana de la incident.

In plangerea depusa in instanta, el solicita redeschiderea anchetei fata de fostii sefi ai Jandarmeriei, Sebastian Cucos, Catalin Sindile si Laurentiu Cazan, dar si fata de colonelul Catalin Paraschiv, poreclit in presa „Fantoma in alb”.

De asemenea, Craciuneanu solicita deschiderea anchetei si impotriva unor decidenti politici, precum Speranta Cliseru, fost prefect al Capitalei; Carmen Dan, fost ministru de Interne, si Liviu Dragnea, fost presedinte al PSD, care ar fi „dispus si coordonat, direct sau indirect, din punct de vedere operativ, interventia fortelor de ordine impotriva participantilor la protestul din data de 10.08.2018 desfasurat in Piata Victoriei, Bucuresti, precum si fata de celelalte persoane care i-au ajutat sa savarseasca astfel de fapte”.

„Inteleg a contesta in mod vehement omisiunea de a ancheta decidenti politici si functionari publici aflati la conducerea statului la acea data, vizati in plangerea formulata de subsemnatul, a caror implicare a fost vizibila, respectiv: intreaga conducere a Jandarmeriei Romane implicate in actiunile operative, care-l include si pe col. Paraschiv Catalin Razvan Dumitru, fostul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, fostul prefect al Bucurestiului, Speranta Cliseru, numitul Liviu Dragnea, precum si alti reprezentati ai coalitiei PSD-ALDE, membrii Comisiei de Aparare din cadrul Parlamentului, pentru savarsirea infractiunilor ce au avut loc impotriva protestatarilor participanti la protestul din 10 august 2018, prin actiunile disproportionate, soldate, in ceea ce ma priveste, cu incalcarea drepturilor si libertatilor mele legitime, dar si cu rani fizice ce au necesitat ingrijiri medicale”, mai spunea Ioan Craciuneanu in actiunea depusa in instanta.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti vine dupa ce o alta instanta, Tribunalul Bucuresti, a respins pe 2 martie 2021, o solicitare de redeschidere a anchetei facuta de fostul procuror-sef al DIICOT Giorgiana Hosu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: