Si CHINEZII se opun primirii de refugiati: „Ar trebui sa ne rezolvam intai PROPRIILE probleme”

externe

Forumurile si site-urile de socializare din China au fost luate cu asalt de dezbateri cu privire la oportunitatea ca tara asiatica sa primeasca si ea un anumit numar de refugiati. Majoritatea internautilor se declara total impotriva acestei idei.

Ei sustin ca China nu se afla in postura de a-i putea ajuta si pe altii. Scriitorul Zang Bin a scris pe forumul Weibo: „In primul rand tarile care sunt capabile sa le ofere ajutor refugiatilor ar trebui sa o faca. China ar trebui sa rezolve in primul rand problema saraciei”.

Unii useri spun ca oricum refugiatii nu isi doresc sa ajunga in China. „Nu e vorba ca nu ii vrea China, ci ca ei nu isi doresc sa vina in China. Ei isi doresc sa mearga in tarile dezvoltate din Occident, iar China nu este o optiune”, a comentat un utilizator al forumului.

Drintre cei care s-au declarat in favoarea acceptarii unui numar de refugiati unii au sugerat ca implicarea Chinei ar trebui sa porneasca de la premise morale. „Merita sa platesti un pret pentru a-ti crea o imagine de tara responsabila”, a scris un utilizator al site-ului Tianya BBS.

„Dintre refugiatii acceptati, alegeti talentele si educati-le. Acesti vor deveni ambasadori ai intereselor Chinei atunci cand, peste ani, se vor intoarce acasa”, a scris altcineva, care a adus si argumente istorice. „China a primit refugiati evrei, iar acum China are o legatura speciala cu Israelul. Dupa al Doilea Razboi Mondial, SUA a primit o multime de refugiati din Europa si printre ei s-au numarat foarte multi oameni talentati”, a mai scris acesta.

Patriotismul si nationalismul chinezilor par sa se fi intensificat dupa parada militara care a avut loc saptamana trecuta si care a marcat 70 de ani de la „victoria” din 1945 impotriva Japoniei, scrie buzzfeed.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: