Si Ciolacu promite spitale regionale: „Parca am o jena”

politica

Marcel Ciolacu, vizita de lucru, uzinele Dacia, Mioveni, campanie electorala

Premierul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta Iasi si a Spitalului Regional de Urgenta Cluj, ca „parca are o jena” de a mai vorbi inca odata despre spitalele regionale.

”Ca si prim-ministru, este normal sa fiu mandru, alaturi de echipa guvernamentala, dar parca am o jena de a mai vorbi inca odata despre spitalele regionale. De 15 ani de zile, toti politicienii din Romania, toate guvernele din Romania, toti ministrii sanatatii au vorbit si si-au pus in oferta electorala cele trei spitale regionale, respectiv cel de la Iasi, Cluj si Craiova”, a spus premierul, dupa ceremonie, citat de news.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a aratat ca ”este un moment care pare un pic ireal”.

”In sfarsit am semnat constructia la doua spitale regionale, la cel de la Cluj si la cel de la Iasi, urmeaza din cate am inteles ca saptamana viitoare urmeaza sa se inchida procedurile si la spitalul regional de la Craiova. Vorbim la cele doua spitale de o investitie de aproape 7 miliarde de lei, aproximativ 1,5 miliarde de euro, bani prinsi in PNRR. In schimb (..), termenul de executie este scurt”, a mai afirmat Ciolacu, precizand ca termenul este 2026.

Premierul a precizat ca a gasit intelegere si o echipa determinate sa finalizeze o promisiune de 15 ani de zile.

”Acum 15 ani s-a facut primul studiu privind celebrele spitale regionale”, a completat Ciolacu, aratand ca ”au reusit in final sa finalizeze procedurile si urmeaza constructia si utilarea spitalelor”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: