Si croatii sunt nazisti? Au INCHIS frontiera cu Serbia dupa afluxul masiv de refugiati

news

Croatia a inchis joi „pana la noi ordine” sapte din cele opt puncte de trece a frontierei cu Serbia dupa patrunderea masiva a migrantilor din Orientul Mijlociu aflati pe teritoriul tarii vecine, a informat Ministerul de Interne de la Zagreb, potrivit AFP.

„Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina si Erdut”, a declarat ministerul intr-un comunicat. Peste 11.000 de migranti au trecut in ultimele doua zile granita croata venind din Serbia, a precizat documentul amintit.

Atat in Tovarnik cat si in Zagreb imigrantii au provocat tulburari, s-a ajuns la conflicte cu fortele de ordine, pentru ca nu li s-au pus la dispozitie mijloace de transport pentru a-si continua drumul spre Germania.

Liderii croati au anuntat ca tara lor este la capacitate plina si au pus armata in stare de alerta. Ministrul croat de Interne, Ranko Ostojici, a declarat joi ca tara sa este „absolut plina” si le-a transmis imigrantilor un mesaj: „Nu mai veniti aici. Stati in centrele de refugiati din Serbia si Macedonia si Grecia. Acesta nu este drumul catre Europa. Autobuzele nu va pot duce acolo. Este o minciuna”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: