Si DIICOT le inchide gura propagandistilor PSD de la Antena 3 si Romania TV. Precizari din partea procurorului-sef Horodniceanu

news

Abuzul in serviciu nu este dezincriminat in acest moment, a afirmat procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, miercuri, adaugand ca dezincriminarea ar insemna o abrogare, ”chiar si tacita”.

„Sunt opinii juridice ale unora si opinii juridice ale altora (cu privire la dezincriminarea abuzului in serviciu sau nu – n.r.). Suntem juristi si noi, sunt juristi si judecatorii, fiecare interpreteaza in felul lui. Opinia noastra juridica am exprimat-o. Dupa declararea ca neconstitutional a textului, asa cum spune si legea, textul nu a fost abrogat si trebuie modificat in sensul celor solicitate de Curtea Constitutionala. Nu este dezincriminat abuzul in serviciu in acest moment. Dezincriminarea ar insemna o abrogare, chiar si tacita”, a spus Horodniceanu, la Palatul Parlamentului, intrebat daca din punctul sau de vedere in acest moment este dezincriminat abuzul in serviciu.

In ce priveste o posibila comasare a DIICOT cu DNA, acesta a spus ca „nu ar fi o idee foarte buna”.

„Nu cred ca a fost o idee foarte serioasa la acel moment in care s-a discutat despre asta si din ce imi aduc eu aminte ministrul Pruna se referea la un viitor foarte indepartat. In acest moment v-as spune ca nu ar fi o miscare foarte buna. Probabil ca inainte ca acest lucru sa se intample ar fi de vazut ce ar fi de modificat, pentru ca sunt doua structuri care nu au acceasi competenta. Au aproximativ aceeasi structura. Nu cred ca ar fi o idee foarte buna”, a sustinut el, citeaza Agerpres.

Horodniceanu a fost prezent miercuri la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, unde a depus o serie de amendamente la Ordonanta de Urgenta a Guvernului 78/2016 pentru organizarea si functionarea DIICOT.

Televiziunile aservite PSD, alaturi de presedintele PSD Liviu Dragnea, au continuat sa sustina si marti ca abuzul in serviciu a fost dezincriminat, acuzand i acest sens fosta guvernare tehnocrata ca nu a luat masurile necesare. IN acest context, Dragnea si analistii PSD de la televiziunile de stiri au tinut sa arate ca, de fapt, ordonanta 13 ar fi fost binevenita.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: