Si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sanctioneaza dur populismul PSD: „Uitati-va in istorie sa vedeti ce se va intampla”

pagina verde

mugur-isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a lansat, joi, un avertisment privind masurile promovate de PSD in Parlament legate de cresterile salariale. El i-a indemnat pe romani sa se „uite in istorie” pentru a-si aminti ce s-a intamplat cu astfel de decizii dupa alegeri.

„Bugetul pe anul viitor se va construi destul de greu avand in vedere aceste propuneri. Ceea ce s-a decis deja sunt decizii politice, nu ne pronuntam noi, ca economisti. Intrebati istoria mai bine, pentru ca am mai trecut prin perioade electorale si dupa alegeri s-au luat anumite masuri. Noi, ca banca centrala, evitam sa facem comentarii, sa le vedem promulgate. (…) Sa va uitati in istorie, sa vedeti variante de a solutiona astfel de probleme”, a declarat Isarescu intr-o conferinta de presa, cu ocazia prezentarii Raportului trimestrial asupra inflatiei.

Guvernatorul BNR a precizat ca nu vrea sa se pronunte inca pentru ca proiectul nu a fost promulgat, dar a vorbit despre perioadele electorale anterioare, in care partidele au promis astfel de masuri, iar ulterior ele au fost retrase. „Bugetul pe anul viitor se va construi destul de greu. Dar noi, economistii, discutam pe baza de cifre, pe care in acest moment nu le avem”, a mai spus Isarescu, aratand si ca impactul cresterilor salariale ar putea fi estimat doar dupa realizarea bugetului pe 2017.

Cel care a avut o pozitie mai transanta a fost Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, care a lansat un avertisment legat de cresterile salariale votate de parlamentare inainte de alegeri, aratand ca PIB-ul nu suporta aceste majorari.

„Nu are cum sa asigure aceste cresteri salariale”, a declarat Vasilescu, la o conferinta despre dezvoltarea Romaniei. Cine spune contrariul nu stie nimic despre PIB, a adaugat acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: