Si interlopul PSD Dorin Lazar Maior a fost eliberat conditionat. El trebuia sa stea in puscarie pana in 2026

politica

Fostul deputat PSD Dorin Lazar Maior a fost eliberat conditionat in urma unei sentinte date de Judecatoria Sectorului 4. Maior a fost si sef al celei mai mari organizatii  de revolutionari din Romania, Blocul National al Revolutionarilor.

„Fostul deputat si sef al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, este liberat conditionat dupa 5 ani si 2 luni de detentie. Tribunalul Ilfov a confirmat astazi sentinta Judecatoriei Sectorului 4, prin care s-a dispus ca Maior sa isi redobandeasca libertatea. Maior a fost judecat in mai multe dosare de coruptie, inclusiv pentru acuzatii de santaj, a ajuns la o pedeapsa finala de 9 ani si jumatate si a fost incarcerat dupa o extradare din Dubai, in 2016”, a anuntat jurnalistul Ovidiu Oanta (Pro TV).

Inainte de condamnare si de fuga din tara, Maior ajunsese secretar general adjunct al PSD, el fiind in relatii foarte apropiate cu Codrin Stefanescu.

Citeste si: Stefanescu confirma legaturile PSD cu lumea interlopa. Arestarea unui celebru interlop este motivul pentru care PSD „nu mai are contrapondere la #Rezist”

In 2016, Maior a fost extradat din Dubai, unde fugise dupa ce a primit o condamnare de 7 ani de puscarie in dosarul „Romexterra”.  El a santajat doi oameni de afaceri brasoveni, printre care si pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brasov, pentru modul ilegal in care se acordau credite la banca respectiva.

Maior i-ar fi amenintat pe cei doi oameni de afaceri ca ii va denunta daca nu primeste de la fiecare cate un milion de lei. Fost deputat PSD, Lazar Maior a plecat din tara imediat dupa aflarea sentintei. In perioada in care a stat in Emiratele Arabe Unite a fost condamnat la 6 ani de inchisoare in alt dosar, pentru evaziune fiscala.

Maior a fost eliberat la inceputul lui 2020 in baza deciziilor CCR, dar in iunie a fost incarcerat din nou dupa ce a fost condamnat intr-un alt dosar pentru evaziune fiscala.

Si sotia sa, Florina Maior, are dosare penale. Ea a fost achitata in iulie 2020 dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a anulat interceptarile SRI din dosar, ca urmare a deciziei CCR.

Pe fond, Florina Maior a fost condamnata 6 ani si 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta, dupa ce a incercat sa „aranjeze” un dosar ajuns in instanta, in care era judecat Dorin Lazar Maior.

Cine este Dorin Lazar Maior

La sfarsitul anului 2006, pe 28 decembrie, Dorin Lazar Maior a fost retinut de DNA sub acuzatia de santaj. Alaturi de Maior, a fost incatusat si asociatul sau, Ovidiu Tition, care abia iesise din puscarie cu doua luni mai inainte, fiind un recidivist cu sase condamnari penale la activ.

Potrivit rechizitoriului DNA, „din probele administrate pina in prezent a rezultat ca inculpatul Maior Lazar Dorin impreuna cu inculpatul Tition Ovidiu au exercitat in cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, (…) asupra a doi administratori de societati comerciale si a unui director de banca, in scopul obtinerii unui fals material injust”. Tition si Maior ar fi solicitat 20 de miliarde de lei celor santajati.

Dorin Lazar Maior a stat in arest peste patru luni, fiind eliberat pe 21 aprilie 2007.

Certificate de revolutionar pentru interlopi, securisti si pedofili

Numerosi interlopi din Brasov au devenit posesori de certificat de revolutionar prin intermediul asociatiei conduse de Dorin Lazar Maior. Potrivit unui documentar realizat la sfarsitul anului 2011 de PRO TV, citat de Ziarul Financiar, printre revolutionarii cu certificat ai lui Maior se numara traficanti de droguri, hoti de masini, proxeneti, valutisti si camatari. Chiar si cei care se aflau la puscarie in timpul evenimentelor din 1989, precum Costica Grancea, condamnat atunci pentru furt de benzina, au certificate de luptatori remarcati in Revolutie.

Alti revolutionari celebri din asociatia lui Maior sunt fostul maior de Securitate Nicolae Paraschiv, posesor al unui certificat de politie politica din partea CNSAS, si pedofilul Marian Ambrozi, condamnat la 12 ani de inchisoare pentru ca a abuzat de o fetita de 12 ani.

Bataia este rupta din Revolutie

De-a lungul anilor, revolutionarul Dorin Lazar Maior a iesit in evidenta prin numeroasele scandaluri si reglari violente de conturi.

Mai 1999. Dorin Lazar Maior si alte 12 persoane navalesc in puterea noptii in casa altor revolutionari, Mathe si Huba Laszlo, pe care-i snopesc in bataie. Victimele au depus plangere pentru talharie, povestind ca au fost amenintate de Lazar Maior cu pistolul.

Decembrie 2000. Dorin Lazar Maior aplica o corectie dura, cu bata de baseball, unor clienti care au refuzat sa-si plateasca nota in clubul President din Scheii Brasovului. Clubul este detinut de Maior impreuna cu un alt revolutionar celebru, Codrin Stefanescu.

Septembrie 2002. Dorin Lazar Maior recupereaza cu bata o datorie pe care o avea de incasat fiul sau, Lazarica. Potrivit Adevarul, una dintre victimele sale s-a aruncat de frica de la etajul 4.

Noiembrie 2002. Dorin Lazar Maior il toaca in bataie pe un bodyguard al discotecii Hacienda, deoarece nu i-a permis fiului sau, Lazarica, accesul la distractie. Jurnalistii de la Adevarul povesteau ca Maior s-a folosit de pistol pentru a-i impiedica pe ceilalti oameni de paza sa intervina.

Dorin Lazar Maior nu a patit nimic in urma acestor actiuni violente intrucat a beneficiat de imunitate parlamentara, el fiind deputat PSD pana in 2004. La Politia Brasov, se pare ca dosarele deschise pe numele fostului deputat purtau mentiunea „nu se da publicitatii”.

Liderul revolutionar s-a remarcat si prin agresiuni asupra jurnalistilor. In 1999, un ziarist din Sibiu a depus plangere impotriva lui Maior intrucat a fost „batut mar” si talharit de catre acesta. Potrivit Evenimentului Zilei, Maior ar fi fost suparat din cauza unor articole privind afacerile sale.

Pe 22 decembrie 2011, in Cimitirul Eroilor din Brasov, unul dintre apropiatii lui Maior, Demeter Bella, a lovit-o puternic peste fata pe jurnalista Maria Petrascu, cunoscuta pentru articolele sale critice la adresa sefului revolutionarilor. Ziarista fusese amenintata in trecut de Dorin Lazar Maior, care i-a promis ca se „va ocupa personal” de ea. Maria Petrascu a murit la doua saptamani dupa incident, pe 10 ianuarie 2012.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: